Λεονάρντο ντα Βίντσι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2018

Λεονάρντο ντα Βίντσι

Λεονάρντο ντα Βίντσι / Leonardo da Vinci
Η Ρώμη αποτέλεσε κέντρο της Μεγάλης Αναγέννησης αλλά σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας Η Βενετία Ανέδειξε μία σχολή μεγάλων ζωγράφων που δούλευαν το χρώμα σε ελαιογραφίες. Είδες της Αναγέννησης εξαπλώθηκαν προοδευτικά και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. Ο Λεονάρντο ωριμάσει γρήγορα στο εργαστήριο του βερόκιο. Όταν η μαθήτρια του ολοκληρώθηκε έγινε γνωστός όχι μόνο ως ζωγράφος αλλά και ως επιστήμονας φυσικός μηχανικός και Εφευρέτης. Το 1504 τόσο ο Λεονάρντο όσο και ο νεότερος ανταγωνιστής του ο Μιχαήλ Άγγελος βρισκόταν στη Φλωρεντία και τους είχε ζητηθεί από 2 να ζωγραφίσουν μία νωπογραφία για την αίθουσα συμβουλίου του Παλάτσο βέκιο. Ο Λεονάρντο αποφάσισε να ζωγραφίσει μία φημισμένη νίκη τον φλορεντίνο τη μάχη του ανγκιαρι., Χρησιμοποιώντας την αρχαία εγκαυστική τεχνική.

Εγκαυστική τεχνική
Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει τη χρήση χρωμάτων αναμεμειγμένος με κερί ο Λεονάρντο Φαίνεται πως έκανε κάποιο λάθος στην τεχνική αυτή έτσι τα χρώματα άρχισαν Να τρέχουν καταστρέφοντας τον πίνακα.

Πάντα εφευρετικός ο Λεονάρντο σχεδίασε μία πλατφόρμα που μπορούσαν να ανυψώνεται ή να χαμηλώνει με τη χρήση μιας μεγάλης βίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add