Σαββατοκύριακο με κακοκαιρία -Καταιγίδες με ζέστη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2017

Σαββατοκύριακο με κακοκαιρία -Καταιγίδες με ζέστη

Μπορεί η θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και ο καιρός να είναι αίθριος -τουλάχιστον στην Αττική- αλλά το σκηνικό προβλέπεται να ανατραπεί από αύριο. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπεται μεταβολή του καιρού από το Σάββατο και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν: 

1. Το Σάββατο (16-12-17)
α. Από τις μεσημεριανές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, σταδιακά η κεντρική Στερεά, πιθανόν η ανατολική Στερεά, πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ το βορειοανατολικό Αιγαίο.
β. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.

2. Την Κυριακή (17-12-17)
Μέχρι τη νύχτα τα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και τις πρωινές ώρες πιθανόν η δυτική Ελλάδα.

Αναλυτική πρόβλεψεη της ΕΜΥ για αύριο, Σάββατο

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι τοπικά ισχυρές στο ιόνιο, την ήπειρο, τη δυτική Μακεδονια, τη δυτική και κεντρική στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία πιθανόν την ανατολική στερεά και πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό αιγαίο.
Ανεμοι νότιοι 5 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. σταδιακά από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενίσουν.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά. Σταδιακά από το μεσημέρι νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες αρχικά στα δυτικά και πιθανόν έως τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 και στο ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενίσουν.
θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο, την κεντρική στερεά και πιθανόν πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία νότιοι 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν στα δυτικά και βόρεια θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και σταδιακά στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες .
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Κυριακή

Καιρός: Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τη νύχτα στα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη και τις πρωινές ώρες πιθανόν στα δυτικά. Λίγα χιόνια στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά. στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. στα ανατολικά νότιοι 6 με 7 και στο αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις και θα εξασθενίσουν.

Θερμοκρασία: Σε βαθμιαία πτώση από τα βορειοδυτικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: