Το μασάζ στην Αρχαία Ελλάδα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2017

Το μασάζ στην Αρχαία Ελλάδα

Το μασάζ πρωτοεμφανίζεται στην αρχαία Ελλάδα το 800 π.χ. μέσω της επαφής μας με την Ασία.

Η βασική του εφαρμογή ήταν σε αθλητές οι οποίοι έπαιρναν μέρος σε διάφορες δημοφιλείς διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες. Επίσης περίφημοι πολεμιστές χρησιμοποιούσαν το μασάζ για να διατηρούν το σώμα στους σε άψογη κατάσταση!
Οι γυναίκες, διαχρονικές λάτρεις του μασάζ, εκμεταλλεύονταν τις ευεργετικές ιδιότητες της αρωματοθεραπείας για να διατηρούν το δέρμα τους απαλό και νεανικό.

Τέλος θεραπευτές, συνδύαζαν βότανα και έλαια με τις τεχνικές του μασάζ για να θεραπεύσουν διάφορες ασθένειες.

Ο Ιπποκράτης «Πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής» και επινοητής του «Όρκου του Ιπποκράτη» (5ος αιώνας π.χ. εξηγεί πως η τριβή βοηθά στη θεραπεία των τραυματισμών. Δίδαξε στους ιατρούς της εποχής του τις τεχνικές του και ενθάρρυνε τους συνανθρώπους του να συνδυάζουν το μασάζ, την καλή διατροφή, την άσκηση, την ξεκούραση τον καθαρό αέρα και τη μουσική ώστε να διατηρήσουν και να επαναφέρουν τη νεότητα στο σώμα τους και να διατηρήσουν την καλή υγεία τους.
Έγραψε στα απομνημονεύματά του: «Ο γιατρός πρέπει να είναι έμπειρος σε πολλούς τομείς αλλά σίγουρα και στις μαλάξεις ….. Η μάλαξη μπορεί να δέσει μία χαλαρή άρθρωση ή να χαλαρώσει μια άρθρωση υπερβολικά σφιχτή….. Η δυνατή μάλαξη τονώνει ενώ η ήπια χαλαρώνει»
Με την άνοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η τέχνη του μασάζ πέρασε μαζί με πολλά άλλα στους Ρωμαίους οι οποίοι την εξέλιξαν περαιτέρω, με μεγαλύτερο υποστηρικτή της τον περίφημο Γαληνό.


το διαβάσαμε στο: Massage.Me - Thessaloniki

Δεν υπάρχουν σχόλια: