10 επιπτώσεις που έχει ο θυμός στο σώμα μας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2017

10 επιπτώσεις που έχει ο θυμός στο σώμα μας

Το να είσαι θυμωμένος δεν είναι ένα πολύ διασκεδαστικό συναίσθημα, αλλά μπορεί να είναι εθιστικό.

Είναι πιο εύκολο να μείνετε θυμωμένος, από το να συγχωρήσετε και να προχωρήσετε. Αλλά όπως αποδεικνύεται, η διατήρηση του θυμού μπορεί να έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική υγεία σας.Η επίδραση που έχει ο θυμός στον εγκέφαλό σας μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Ενώ είναι φυσιολογικό να τρελαίνεστε σε συγκεκριμένες στιγμές, ο παρατεταμένος θυμός είναι που θα επηρεάσει το σώμα σας. Εάν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που φαίνονται συνεχώς θυμωμένοι (ή ακόμα και γνωρίζουν έναν από αυτούς τους ανθρώπους), αυτά είναι τα είδη των πραγμάτων που πρέπει να προσέξετε.

Ο εγκέφαλος σας θα εκκρίνει πολύ περισσότερη αδρεναλίνη

Η φυσιολογική απάντηση στην οργή είναι η αδρεναλίνη. Αυτό είναι χρήσιμο όταν το χρειάζεστε, αλλά σε καθημερινή βάση γίνεται υπερβολικό. Συνεχής άντληση αδρεναλίνης στο αίμα σας θα αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή σας πίεση.

Όχι μόνο το σώμα σας θα είναι γεμάτο αδρεναλίνη, αλλά θα έχει επίσης θέματα με τη ρύθμιση του σακχάρου. Όταν είστε θυμωμένος, το πάγκρεας σας έχει προβλήματα με τον έλεγχο του υπόλοιπου ζάχαρης στο αίμα σας. Αυτό θα προκαλέσει αύξηση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα σας και αυτό θα αυξήσει περαιτέρω την αρτηριακή σας πίεση και τον καρδιακό ρυθμό.

Ο εγκέφαλός σας δεν θα είναι σε θέση να επιβραδύνει

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που είναι θυμωμένοι όλη την ώρα συχνά δεν μπορούν να επιβραδύνουν και να αξιολογήσουν τις καταστάσεις σωστά. Εξουδετερώνει πλήρως την ικανότητα του υποθαλάμου να ελέγχει τις αντιδράσεις του σώματος στο στρες.

Ο εγκέφαλος θα πυροδοτήσει την ορμόνη του στρες Κορτιζόλη

Η κορτιζόλη θα πλημμυρίσει μέσα από το σώμα σας εάν είστε συνεχώς στρεσαρισμένοι. Θα δημιουργήσει ένα εντελώς νέο σύνολο συμπτωμάτων που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε,περιλαμβάνοντας τα ακόλουθα.

Αύξηση βάρους

Η ορμόνης του στρες , κορτιζόλη είναι αρκετά βάναυση. Όταν υπάρχουν υψηλά επίπεδα στο σώμα σας, είναι πιθανότερο να πάρετε βάρος μέσω του σπλαχνικού λίπους βαθιά στην κοιλιά. Θα δείτε επίσης τον εαυτό σας να λαχτάρα υψηλότερα θερμιδικά τρόφιμα πιο συχνά και το σάκχαρο του αίματος σας θα επηρεαστεί καθιστώντας σας να θέλετε να φάτε περισσότερο.

Αυτά δεν είναι τα μόνα που κάνει ο θυμός σε εσάς.

Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

Εάν τα επίπεδα κορτιζόλης σας είναι πολύ υψηλά για πολύ καιρό θα αρχίσουν να βλάπτουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Μπορεί να κυμαίνεται οπουδήποτε από μια μεγάλη πιθανότητα να αρπάξετε ένα κρύωμα ,την ανάπτυξη τροφικών αλλεργιών ή ακόμα και να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου.

Γαστρεντερικά θέματα

Η κορτιζόλη θα προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονή της στομαχικής κοιλότητας, οπότε όταν το στομάχι σας προσπαθεί να αφομοιώσει τα τρόφιμα δεν λειτουργεί σωστά. Πολλοί άνθρωποι με χρόνιο άγχος ή θυμό εμφανίζουν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή κολίτιδα.

Αϋπνία

Επειδή ο εγκέφαλός σας δεν μπορεί να «κλείσει» σωστά, δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε καλά..

Ζημιά στα πνευμόνια

Οι άνθρωποι που τείνουν να είναι πιο θυμωμένοι έχουν χειρότερη ικανότητα πνευμόνων και πολλά άλλα αναπνευστικά προβλήματα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Ο συνεχής θυμός θα συντομεύσει τη διάρκεια ζωής σας

Ακόμα και αν όλα αυτά τα θέματα δεν είναι αρκετά να σας ενθαρρύνουν να χαλαρώσετε, υπάρχει επίσης η περίπτωση που ο συνεχής θυμός σας , θα μικρύνει τη διάρκεια της ζωής σας.

Ο καλύτερος τρόπος να σιγουρευτείτε ότι ο θυμός δεν θα σας καταστρέψει τη ζωή είναι να να αναγνωρίσετε τα συναισθήματά σας και να ασχοληθείτε με το ζήτημα.Μερικές φορές πρέπει να αφήνετε τα πράγματα που δεν έχουν σημασία, ή αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα αναζητήστε για βοήθεια ώστε να ζείτε όσο το δυνατόν καλύτερη ζωή.
http://newsone.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: