Βουτιά του SPD λίγες ημέρες πριν από την γερμανική κάλπη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2017

Βουτιά του SPD λίγες ημέρες πριν από την γερμανική κάλπη

 Το χαμηλότερο ποσοστό του μέχρι τώρα, με 20%, καταγράφει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ενόψει των εκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση «DeutschlandΤrend» του Ινστιτούτου Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) μένει σταθερή στο 37%, ενώ το SPD σημειώνει την χειρότερη επίδοσή του από τον Ιανουάριο με 20%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται, κερδίζοντας μια μονάδα, η AfD με 12% και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 9,5% και άνοδο μισής μονάδας, η Αριστερά (Die Linke) με απώλεια μίας μονάδας στο 9% και οι Πράσινοι με 7,5% και απώλεια μισής μονάδας.

Στο υποθετικό ερώτημα της απευθείας εκλογής Καγκελάριου, η 'Αγγελα Μέρκελ χάνει τρεις μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα και πέφτει στο 51%, έναντι 25% του Μάρτιν Σουλτςπου χάνει μία μονάδα.

Σε ό,τι αφορά τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες για την επόμενη κυβέρνηση, το 46% προκρίνει τον συνασπισμό «Τζαμάικα» (από τα χρώματα των κομμάτων CDU, FDP και Πρασίνων, μαύρο-κίτρινο-πράσινο) ενώ το 45% την συνέχιση του μεγάλου συνασπισμού CDU και SPD. Μεταξύ των ψηφοφόρων του SPD, το 50% προτιμά την συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, έναντι του 46% που θα προτιμούσε το κόμμα να μείνει στην αντιπολίτευση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: