Μάθετε γιατί πρέπει να πιείτε την επόμενη μπίρα σας με πίκλες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2017

Μάθετε γιατί πρέπει να πιείτε την επόμενη μπίρα σας με πίκλες

Τόσο η μπίρα, όσο και το αγγουράκι τουρσί έχουν υποστεί ζύμωση και φαίνεται να...
ταιριάζουν μεταξύ τους, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ένα ζεστό απόγευμα, η μπίρα μοιάζει σαν όαση όταν γεμίζει το ποτήρι μας. Σε κάποια μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, όμως, η επιλογή αυτή φαίνεται να πηγαίνει χέρι-χέρι με την προσθήκη πίκλας.

Το απροσδόκητο αυτό ταίριασμα απογειώθηκε από τον παραγωγό πίκλας Joe McClure με βάση το Μίσιγκαν, ενώ και ο παραγωγός Yi Wah Roberts υποστηρίζει ότι μπίρα και τουρσί είναι ιδανικός συνδυασμός.

Ο λόγος που ταιριάζουν είναι ότι οι νότες ξιδιού και αλατιού από το αγγούρι βουτηγμένο σε ξίδι και αλάτι, συμπληρώνουν τη γεύση μιας lager και αποτελούν το κατάλληλο σνακ. Στο αγγούρι τουρσί, μάλιστα, ταιριάζει ιδανικά το σκόρδο και η πιπεριά τσίλι, που λόγω της έντασης και της πικάντικης χροιάς τους δίνουν έναν ακόμη καλύτερο συνδυασμό με την μπίρα. Η προσθήκη ενός αλμυρού σνακ σε μια ελαφριά μπίρα, μάλιστα, μπορεί να πάει παραπέρα και μαζί με τις πίκλες να συνδυαστούν πράσινες ελιές και πεπεροντσίνο.

Ο Yi Wah Roberts, παραγωγός από το Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, συμφωνεί ότι ο συνδυασμός αυτός οδηγεί στην… τελειότητα. Το ότι είναι και τα δύο προϊόντα ζύμωσης τα κάνει ταιριαστά, με το αλκοόλ να «συμπαθεί» έντονες γεύσεις και ορισμένες φορές να συνδυάζεται σωστά με την οξύτητα που φέρνει το τουρσί στη γεύση.

Οι πιο ήπιες και φρέσκες επιλογές είναι αυτές που «ζυμώνονται» για μικρό διάστημα, σύμφωνα με τον Roberts. Με τις μπίρες ταιριάζουν καλύτερα οι πιο καυτερές πίκλες με τσίλι ή σκόρδο, οι οποίες αναδεικνύουν τη γεύση του αγγουριού, ενώ αυτές που στην άλμη τους συναντάμε κρεμμύδι, ζυμώνονται για μεγαλύτερο διάστημα και έχουν πιο έντονη αλμυρή γεύση.

Εκτός, όμως, από καλό γευστικό συνδυασμό, η μπίρα με το αγγουράκι τουρσί δίνει μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με τα λιπαρά συνοδευτικά που προσφέρονται στα μπαρ. Το τουρσί δεν φουσκώνει και η γεύση του, όταν γίνει σωστή επιλογή, δεν είναι τόσο έντονη ώστε να ενοχλεί.

Το τουρσί, άλλωστε, υπάρχει στο… μενού εδώ και χιλιάδες χρόνια, φτάνοντας ως το 2030 π.Χ., όταν πίκλαραν τα αγγούρια στην κοιλάδα του Τίγρη Ποταμού. Σύμφωνα με την ιστορικό γαστρονομίας, Tori Avey, υπάρχουν φήμες που υποστηρίζουν ότι οι πίκλες βρίσκονταν ανάμεσα στα μυστικά ομορφιάς της Κλεοπάτρας.

Η τάση, βεβαίως, δεν μένει μόνο στο αγγούρι και τα λαχανικά, αλλά προχωράει και σε άλλα τρόφιμα που μπορούν να γίνουν τουρσί, όπως π.χ. φέτες… αβγού, η ντοματίνια. Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, το αποτέλεσμα μπορεί να θυμίζει και λίγο Bloody Mary.

Δεν υπάρχουν σχόλια: