2 Τέλειες συνταγές για σπιτικό παγωτό! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2017

2 Τέλειες συνταγές για σπιτικό παγωτό!

Το καλοκαίρι και οι ζέστες έχουν μπει για τα καλά, γι’αυτό τι καλύτερο από το να δροσιστείς με ένα παγωτάκι.Τώρα αν αυτό το παγωτό το έχεις φτιάξει και μόνη και ξέρεις ότι τα υλικά του είναι καλά και είναι πιο υγιεινό από του εμπορίου ακόμα καλύτερα. Για να μπορείς λοιπόν να φτιάξεις παγωτό μόνη σου στο σπίτι εμείς σου βρήκαμε 2 τέλειες συνταγές για σπιτικό παγωτό.

  • Cookies and cream
Υλικά
1 ½ κούπα πλήρες γάλα
1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος
Λίγο αλάτι
5 κρόκους αυγού
½ κούπα ζάχαρη
½ φυσική βανίλια
1 ½ κούπα μπισκότα τύπου oreo

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε το γάλα, την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και την βανίλια και φέρτε τα σε βρασμό. Χτυπήστε τους κρόκους αυγού σε ένα μπολ και ανακατέψτε τους με το ⅓ του ζεστού μείγματος. Ξαναβάλτε όλα στην καταρολα και ξαναφέρτε τα σε βρασμό, προσθέτοντας σιγά σιγά τους κρόκους. Αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει και τρίψτε μέσα στο μείγμα τα μπισκότα. Στη συνέχεια βάλτε το στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.

  • Παγωτό με μέντα και κομμάτια σοκολάτας
Υλικά
1 ½ κούπα πλήρες γάλα
1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα φύλλα μέντας
5 κρόκους αυγού
½ κούπα ζάχαρη
½ φυσική βανίλια
56 γραμμάρια δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση
Σε μία καταρόλα με βαθύ πατό προσθέστε 1 κούπα γάλα και τα φύλλα μέντας. Φέρτε το γάλα σε βράση σβήστε το μάτι και αφήστε το για 25-30 λεπτά. Στραγγίξτε τα φύλλα μέντας και προσθέστε στην κατσαρόλα όλο το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και την βανίλια και φέρτε τα σε βράση. Χτυπήστε τους κρόκους αυγού σε ένα μπολ και ανακατέψτε τους με το ⅓ του ζεστού μείγματος. Επιστρέψτε το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος στο μάτι. Βάλτε πίσω σε βρασμό. Όταν φτάσει σε βρασμό, χτυπήστε αργά στο μείγμα τους κρόκους αυγού. Σιγοβράστε μέχρις ότου τα μείγματα να πυκνώσουν αρκετά ώστε να καλύψουν το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αφήστε το λίγο να κρυώσει και προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας. Στη συνέχεια βάλτε το στην κατάψυξη για ένα βράδυ και είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add