Γυάλινα κεραμίδια ζεσταίνουν το σπίτι σας με ηλιακή ενέργεια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

Γυάλινα κεραμίδια ζεσταίνουν το σπίτι σας με ηλιακή ενέργεια

Η σουηδική εταιρία SolTech Energy που ασχολείται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχει αναπτύξει ένα μοναδικό σύστημα θέρμανσης για τα σπίτια.Κατασκεύασε κεραμίδια από συνηθισμένο διαφανές γυαλί, τα οποία έχουν την ικανότητα να απορροφούν την ηλιακή θερμότητα και να ζεσταίνουν την κατοικία. Παράλληλα, το ελκυστικό σχέδιο τους, δίνει μια “παγωμένη” όψη στις στέγες των σπιτιών.

Τι είναι αυτό που το κάνει ιδιαίτερο;
Τα πλακίδια κατασκευάζονται από κοινό γυαλί και έχουν περίπου το ίδιο βάρος με τα αντίστοιχα πήλινα κεραμίδια. Τοποθετούνται πάνω από έναν μαύρο νάιλον καμβά, ο οποίος βοηθάει στην απορρόφηση της ηλιακής θερμότητας. Ανάμεσα στον καμβά υπάρχουν σχισμές για να κυκλοφορεί ο αέρας και να θερμαίνεται.

Ο θερμός αέρας στη συνέχεια, χρησιμοποιείται για την θέρμανση του νερού, το οποίο συνδέεται με το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού μέσω ενός συσσωρευτή. 
Το σύστημα έχει την ικανότητα να αποθηκεύει τη θερμότητα κατά τη διάρκεια των ημερών που δεν έχει ηλιοφάνεια. Τα γυάλινα κεραμίδια παράγουν περίπου 350 kWh θερμότητας ανά τετραγωνικό μέτρο (10 τετραγωνικά πόδια), ανάλογα με το κλίμα, τη γωνία της οροφής και σημεία ορίζοντα. 

πηγή: inhabitat.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: