9 πράγματα που η κόρη χρειάζεται από τον μπαμπά της - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 15, 2017

9 πράγματα που η κόρη χρειάζεται από τον μπαμπά της

 Για κάθε κόρη ο μπαμπάς είναι ο πρώτος της άντρας και εκείνος που θα καθορίσει τις σχέσεις της με το αντίθετο φύλλο...
Παρακάτω παραθέτουμε 9 βασικά πράγματα που χρειάζεται μια κόρη από τον σημαντικότερο άντρα της ζωή της, τον μπαμπά της!

1. Κάντε τη να νιώσει ασφαλή
Η μικρή κορούλα έχει ανάγκη να νιώθει πως ο μπαμπάς της είναι πάντα εκεί για εκείνη αλλά και ότι νοιάζεται για τα ενδιαφέροντά και συναισθήματα της. Δείξτε με πράξεις και επιβεβαιώστε της πως θα είστε πάντα κοντά της σε οτιδήποτε χρειαστεί, αλλά συνοδεύεστε την και σε ένα πάρτι. Μέχρι την πόρτα βέβαια!

2. Φερθείτε ευγενικά
Είναι σημαντικό ως πατέρας αλλά και ως άντρας να φέρετε ευγενικά στη γυναίκα και στα παιδιά του. Η κόρη έχει ανάγκη από τους καλούς τρόπους του μπαμπά της, όχι επειδή είναι ευαίσθητη (αν και πολλές φορές είναι), αλλά γιατί αυτός είναι ένας όμορφος τρόπος να της δείξει ότι ενδιαφέρεται για εκείνη.

3. Χαρίστε της την ελευθερία
H κόρη σας χρειάζεται την ίδια ελευθερία για να μεγαλώσει και να ζήσει όπως και ένας γιός. Έχει την ανάγκη να ζήσει την περιπέτεια και να εξερευνήσει τον κόσμο. Δώστε της την ελευθερία να κάνει λάθη και να μάθει μέσα από αυτά.

4. Δώστε την απαραίτητη προσοχή
Η κάθε κόρη έχει την ανάγκη να νιώθει πως είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του μπαμπά της. Θέλει να έχει την πλήρη προσοχή του γι’ αυτό ακούστε την προσεκτικά όχι μόνο σε όσα σας λέει αλλά και σε όσα νιώθει. Ακούστε την χωρίς να την κρίνετε ή να την κριτικάρετε.

5. Βάλτε το γέλιο στη σχέση σας
Το χιούμορ είναι κάτι που χρειάζεται στη ζωή όλων μας. Η ανατροφή των παιδιών έχει άπειρες ευχάριστες στιγμές και είναι ανεκτίμητη η στιγμή που ένα παιδί γελάει επειδή είναι χαρούμενο. Ένας μπαμπάς οφείλει να γελάει με την κόρη του, αλλά προσοχή, όχι με αυτά που κάνει. Τα κορίτσια μπορεί να πάρουν στραβά μια κριτική που ίσως αφορά το σώμα τους ή το πώς αισθάνονται. Γι’ αυτό, πείτε της αστεία, γελάστε παρέα αλλά μην αστειευτείτε ποτέ με την ίδια!

6. Υποστηρίξτε την
Κάθε παιδί έχει ανάγκη από την πατρική υποστήριξη. Η κόρη σας ως η πιο ευαίσθητη και εύθραυστη χρειάζεται να ξέρει ότι θα κάνετε τα πάντα για να την υποστηρίξετε. Έχει ανάγκη να ξέρει ότι πιστεύετε σ’ εκείνη και τις δυνατότητες της.

7. Δείξτε στοργή και αγάπη
Κάθε κορίτσι θέλει να νιώθει αρεστό, και ο πρώτος άντρας που θέλει να νιώθει αρεστή είναι σαφώς ο μπαμπάς της. Γι’ αυτό κάθε μπαμπάς οφείλει να της δείχνει στοργή, αγάπη και να την κάνει να νιώθει μοναδική. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα αναζητάει από κάθε άνθρωπο που θα γνωρίζει μελλοντικά.

8. Μάθετε να τη συγχωρείτε
όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, έτσι και η κόρη σας μπορεί να κάνει πράγματα που ίσως δεν συμβαδίζουν με τις δικές σας αντιλήψεις. Μάθετε να συγχωρείτε και να μη της κρατάτε ποτέ κακία για τα λάθη του παρελθόντος.

9. Περάστε χρόνο μαζί
Είναι ίσως δύσκολο για μερικούς μπαμπάδες να βρουν κοινές δραστηριότητες με την κόρη τους. Δεν είναι όμως καθόλου παράξενο για ένα πατέρα να κάνει παρέα με την κόρη του. Η παρουσία σας δίπλα της, ακόμα και σε απλές δραστηριότητες, είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να της δείξετε ότι νοιάζεστε γι’ αυτήν. Γι’ αυτό διαθέστε της όσο χρόνο νοιώθετε ότι χρειάζεται ώστε να περνάτε περισσότερες ώρες μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: