Καρκίνος του εντέρου: 4 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017

Καρκίνος του εντέρου: 4 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Ο καρκίνος του εντέρου είναι από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου, με την πλειοψηφία αυτών που διαγιγνώσκονται με τη νόσο να είναι άνω των 60.

Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν αίμα στα κόπρανα, αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου και επίμονο πόνο στην κοιλιά.

Εκτός από την ηλικία, το υπερβολικό βάρος και το κάπνισμα, η κακή διατροφή αποτελεί επίσης σημαντικό παράγοντα κινδύνου για τον καρκίνο του εντέρου.

Δείτε τις 4 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε:

Κόκκινο κρέας

Υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά στοιχεία για τη σχέση μεταξύ καρκίνου του εντέρου και του κόκκινου κρέατος, όπως το βόειο και το χοιρινό.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η ποσότητα κόκκινου κρέατος που καταναλώνουμε σε εβδομαδιαία βάση, δεν πρέπει να ξεπερνά τα 500 γραμμάρια (μαγειρεμένο).

Λευκό ψωμί

Η αντικατάσταση του λευκού ψωμιού και των λευκών ζυμαρικών από τα αντίστοιχα προϊόντα ολικής αλέσεως, θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η πρόσληψη φυτικών ινών από τρόφιμα όπως το ψωμί ολικής αλέσεως, τα ζυμαρικά και η βρόμη, μειώνουν τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από την ασθένεια.

Αλλαντικά

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο που βασίζονται σε περισσότερες από 800 μελέτες, η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος προκαλεί καρκίνο του εντέρου.

Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται ανάλογα με την ποσότητα. Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγετε τροφές όπως το μπέικον, το ζαμπόν και το σαλάμι.

Έτοιμα φαγητά

Οι επεξεργασμένες τροφές και τα έτοιμα φαγητά τις περισσότερες φορές περιέχουν υδρογονωμένα λιπαρά και ζάχαρη, που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου.

Να προτιμάτε τα καλά λιπαρά που υπάρχουν σε τροφές όπως οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας και τα λιπαρά ψάρια.

Για να αποφύγετε τον κίνδυνο, οι ειδικοί συστήνουν να ακολουθείτε διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα, άπαχες πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά προϊόντα. Προτείνουν επίσης να πίνετε πολύ νερό και να αποφεύγετε μεγάλες ποσότητες τσαγιού, καφέ και αλκοόλ που προκαλούν αφυδάτωση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: