4 λουλούδια και φυτά που αντέχουν στο κρύο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18, 2017

4 λουλούδια και φυτά που αντέχουν στο κρύο

Αν αγαπάς τις ηλιόλουστες ημέρες και τα ζωηρά χρώματα του καλοκαιριού τότε πιθανότατα ο ερχομός του χειμώνα δεν είναι κάτι που περιμένεις με ανυπομονησία. Οι βροχές, το κρύο και τα πεσμένα φύλλα στο μπαλκόνι και το δρόμο είναι απολύτως λογικό να σε θλίβουν.

Ποιος δεν θα ήθελε να βλέπει τα φυτά και τα λουλούδια στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή τον κήπο του να στέκονται αγέρωχα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου; Να μπορεί να απολαμβάνει τον καφέ του με τη συντροφιά των αγαπημένων του χρωμάτων και αρωμάτων ακόμα και όταν ο ήλιος το Φεβρουάριο «έχει δόντια»;

Ανακαλύψαμε μερικά λουλούδια που αντέχουν στο τσουχτερό κρύο και θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το μπαλκόνι σου υπέροχο ακόμα και στη μέση του χειμώνα. Οι κηπουροί του Douleutaras.gr μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους και μας πρότειναν ορισμένες επιλογές για να στολίσεις του εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου!
Λεβάντα

Σίγουρα γνωρίζεις τη λεβάντα για το υπέροχο άρωμα της και την απίθανη μυρωδιά που αφήνει στα ρούχα. Ίσως η γιαγιά σου να έκανε χειροτεχνίες με τα αποξηραμένα άνθη της. Το φανταστικό μοβ χρώμα της είναι μία από τις αγαπημένες μας αποχρώσεις για όλους τους χώρους του σπιτιού. Όσο για το μπαλκόνι και τον κήπο σου, πρόκειται για μία ιδανική επιλογή. Έχει πολύ υψηλές αντοχές, όχι μόνο στο κρύο αλλά και τη ζέστη. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να μην την αφήνεις εκτεθειμένη στο δυνατό αέρα. Τα φύλλα της είναι πολύ ευαίσθητα και λεπτά και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σπάσουν.
Γεράνι

Το γεράνι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα λουλούδια στην Ελλάδα. Θα το συναντήσεις σίγουρα σε κήπους, βεράντες, παρτέρια και πάρκα. Μπορεί μεν η ανθοφορία του να σταματήσει μόλις πιάσουν τα πρώτα «γερά» κρύα του χειμώνα αλλά δεν θα χάσει το καταπράσινο φύλλωμα του. Ένα σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην βρίσκεται σε σκιερό μέρος γιατί χρειάζεται ήλιο. Μην ξεχνάς να αφαιρείς τα ξεραμένα λουλουδάκια για να το βοηθήσεις να παραγάγει νέα.
Ευώνυμο

Το ευώνυμο μπορεί να μην είναι λουλούδι αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την ομορφιά τους. Πρόκειται για ένα φανταχτερό θαμνοειδές φυτό με πρασινοκίτρινα φύλλα και πλούσια βλάστηση. Η ανθοφορία του δεν κρατά περισσότερες από 30 ημέρες στις αρχές, συνήθως, του καλοκαιριού. Το ευώνυμο, όμως, έχει υπέροχο χρώμα και αντέχει ακόμα και σε θερμοκρασίες που βρίσκονται αρκετά χαμηλότερα του μηδενός.
Παχύφυτα

Τα παχύφυτα είναι μία πολύ μεγάλη οικογένεια καλλωπιστικών φυτών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει φυσικά ο κάκτος. Ορισμένα παχύφυτα ανθίζουν, αποκαλύπτοντας όμορφα και διακριτικά άνθη. Ίσως είναι μία από τις πλέον ανερχόμενες τάσεις για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, χάρη στην ιδιαιτερότητα και την ανθεκτικότητα τους.

Τα παχύφυτα αγαπούν το φως της μέρας, αλλά δεν αγαπούν την έντονη ζέστη. Συνεπώς, ίσως είναι προτιμότερο να φυτέψεις τα παχύφυτα σου το φθινόπωρο. Όσο για τη φροντίδα, δεν είναι καθόλου απαιτητικά. Η αιτία είναι ότι το χώμα τους διατηρεί αρκετή υγρασία για μέρες, με αποτέλεσμα να μη χρειάζονται συχνό πότισμα.

Θέλεις οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού σου να γεμίσουν με χρώμα ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα; Διάλεξε τα αγαπημένα σου λουλούδια και φυτά και χάρισε ζωντάνια στο μπαλκόνι και τον κήπο σου όλο το χρόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: