8 άνθρωποι σαν και σένα που έβγαλαν 1 εκατ. ευρώ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 15, 2017

8 άνθρωποι σαν και σένα που έβγαλαν 1 εκατ. ευρώ

 Τι είναι άραγε αυτό που κάνει κάποιον αυτοδημιούργητο κροίσο;

Ο χαρακτήρας, τα εφόδια που φρόντισε να πάρει, το επιχειρηματικό δαιμόνιο ή μήπως η καλή του η τύχη;

Ό,τι κι αν είναι, η Παγκόσμια Έκθεση Πλούτου μας έλεγε ήδη από το 2015 πως οι νέες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά «δημιούργησαν σχεδόν 1 εκατομμύριο (920.000) νέους εκατομμυριούχους το 2014»!

Μια τάση που συνεχίζεται φυσικά με εκθετικούς ρυθμούς, καθώς λίγο το ίντερνετ, λίγο η τεχνολογία έχουν φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο των βαθύπλουτων.

Απλοί και καθημερινοί άνθρωποι πιάνουν πια την καλή κάνοντας απλώς τα χόμπι τους. Ούτε επιχειρηματικές στρατηγικές έχουν ανάγκη ούτε εμπορικά μυαλά, αποδεικνύοντας πως όλα τα στοιχήματα είναι ανοιχτά για οποιονδήποτε θελήσει να τα καταφέρει στη ζωή.

Και να τα καταφέρει πλουσιοπάροχα…
Η Alicia Shaffer πουλούσε τα πλεχτά της στο Etsy


Και έγινε πριν το καταλάβει η πλουσιότερη έμπορος της ιστοσελίδας, πουλώντας 3.000 προϊόντα τον μήνα και βγάζοντας μηνιαίως πάνω από 75.000 ευρώ με χειροποίητες κάλτσες και κασκόλ!

Η απλή και καθημερινή Καλιφορνέζα και μητέρα τριών παιδιών είχε ένα χόμπι: όταν έβρισκε λίγο χρόνο από τις δουλειές στο σπίτι και το ανάθρεμμα των πιτσιρικιών, έπλεκε. Πώς κατάφερε να μετατρέψει το «ταπεινό» πλέξιμο στην πλέον πετυχημένη εμπορικά σελίδα του Etsy ήδη από το 2011, αυτό το ξέρουν μόνο οι 150 άνθρωποι που παραγγέλνουν τη μέρα τα πλεχτά της…
Ο Johnny Ward άρχισε να γράφει για τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες


Ο νεαρός Ιρλανδός προερχόταν από μια τόσο φτωχή μονογονεϊκή οικογένεια που δεν είχε ταξιδέψει ποτέ στη ζωή του. Μετά την αποφοίτησή του βρήκε ωστόσο μερικά λεφτά από τα δώρα και πήγε στις ΗΠΑ και την Ταϊλάνδη, όταν και κόλλησε το μικρόβιο της γυροβολιάς στον κόσμο.

Πλέον ταξίδευε και έγραφε γι’ αυτό μέχρι που έγινε εκατομμυριούχος. Έτσι απλά και μαγικά! «Έχω ένα δημοφιλές travel blog που παράγει ένα φυσιολογικό δυτικό εισόδημα μέσω διαφημίσεων και προμηθειών». Φυσιολογικό σίγουρα, αν και όχι συνηθισμένο για blogger…
Η Sara Blakely εφηύρε το λαστέξ


Η Sara ήταν μια μετριότατη -κατά δήλωσή της, πάντα- πλασιέ φαξ που είχε δεν είχε 5.000 δολάρια στον τραπεζικό της λογαριασμό. Μέχρι που μια μέρα, θέλοντας να πάει σε ένα πάρτι, έκοψε το κάτω μέρος του καλσόν της για να της κάθεται πιο άνετα το παντελόνι που θα φορούσε από πάνω. Ήξερε πως είχε φτιάξει κάτι καλό, μόνο που το πίστευε αποκλειστικά η ίδια.

Αφού έφαγε τα μούτρα της σε τόσες και τόσες εταιρίες ένδυσης, είπε να δοκιμάσει την τύχη της στον επιχειρηματικό κόσμο, ιδρύοντας τη Spanx. Μια εταιρία πολλών εκατομμυρίων πια…
Οι Julie Broad και Dave Peniuk επένδυσαν απλώς στην κτηματομεσιτική


«Αν γίναμε εμείς εκατομμυριούχοι, όλοι μπορούν», είπε προσφάτως η Julie για τη μικρή αλλά εντυπωσιακή περιπέτειά της στον χώρο της κτηματομεσιτικής. Με 16.000 δολάρια στην τράπεζα, εκείνη και ο σύζυγός της αγόρασαν την πρώτη τους ιδιοκτησία πριν από 7 χρόνια. Εφτά χρόνια αργότερα, ήταν εκατομμυριούχοι!

Χωρίς να έχουν καμία γνώση περί αγοραπωλησιών, όπως παραδέχονται στην ιστοσελίδα που έχουν φτιάξει (Rev N You) για να βοηθήσουν κι άλλους να τα καταφέρουν στην κτηματομεσιτική…
Η Rosanna Pansino είχε λόξα με τα φουρνίσματα


Η Rosanna έμαθε πώς να ψήνει από τη γιαγιά της και μεγάλωσε με αυτό ακριβώς το χόμπι. Κάποια στιγμή θέλησε να γίνει ηθοποιός, όταν ο δάσκαλός της της είπε να αρχίσει να φτιάχνει βιντεάκια για το YouTube, ώστε να αποκτήσει εμπειρία μπροστά από την κάμερα. Τι να κάνει, τι να κάνει, σκέφτηκε τις φουρνιστές λιχουδιές της γιαγιάς και έφτιαξε πράγματι ένα μαγειρικό κανάλι στο YouTube (Nerdy Nummies).

Αποτέλεσμα; Μέχρι τον Νοέμβριο του 2015 ήταν ένα από τα πλουσιότερα αστέρια που ξεπήδησαν ποτέ από την ηλεκτρονική προβολή, με περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό της λογαριασμό…
Η Deanna Jump πουλούσε online μαθήματα για δασκάλους


Η Deanna ήταν μια νηπιαγωγός από την Τζόρτζια των ΗΠΑ που την έπεισε μια συνάδελφός της να ποστάρει τα σχεδιαγράμματα των μαθημάτων της online, σε μια ήδη έτοιμη πλατφόρμα για τέτοιες διδακτικές δουλειές (Teachers Pay Teachers). Όταν άρχισε το 2008, έβγαλε μόλις 300 δολάρια όλη τη χρονιά.

Είπε να τα παρατήσει, ο άντρας της την έπεισε να συνεχίσει και στην πορεία έγινε εκατομμυριούχος. Κι αυτό είναι όλο…
Ο Tim Grittani έπαιζε με μετοχές-«σκουπίδια»


Ήταν το 2010 όταν ο Tim πήρε τους κόπους μιας ζωής, 1.500 δολάρια δηλαδή, και άρχισε να παίζει στο χρηματιστήριο. Λεφτά για να επενδύσει σε σοβαρά χαρτιά δεν είχε, κι έτσι αγόραζε και πουλούσε μετοχές μικρών εταιριών που είχαν λιγότερο από 1 δολάριο το κομμάτι. Το 2013 θα τον έβγαζε το CNN να μιλήσει για το πώς έγινε εκατομμυριούχος!

Πλέον μοιράζεται τη γνώση και τις συμβουλές του στο blog του (Trade the Ticker), καθώς τα κατάφερε και με το παραπάνω…
Ο Paul Scolardi τα παράτησε όλα για να γίνει… εκατομμυριούχος

Ο Paul πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας σε μια δουλειά γραφείου. Δούλευε σε μια επενδυτική εταιρία, σε μια θεσούλα αναλυτή, αν και πάντα έκανε όνειρα να πιάσει την καλή. Κάποια στιγμή παράτησε το εξασφαλισμένο εισόδημα για να κάνει το άλμα της πίστης. Και τι άλμα ήταν αυτό!

Πλέον είναι ό,τι ακριβώς ονειρευόταν, ένας αυτοδημιούργητος μεγιστάνας της επενδυτικής, ιδρύοντας και μια εταιρία (Super Trades, LLC) για να μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία του σε όσους παλεύουν για οικονομική ανεξαρτησία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: