Πυροσβέστες: Αναμενόμενη η καταστροφή στα Κύθηρα -Είχαμε προειδοποιήσει - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Αυγούστου 10, 2017

Πυροσβέστες: Αναμενόμενη η καταστροφή στα Κύθηρα -Είχαμε προειδοποιήσει


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
Αναμενόμενη χαρακτηρίζει τη μεγάλη καταστροφή στα Κύθηρα, από την πυρκαγιά που κατέκαψε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων και καλλιεργειών, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, είχε αναδείξει ήδη από τον Μάιο του 2017 [15/5/2017 & 19/6/2017 ( βλ. eakp.gr )] «τις μεγάλες ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και στις δομές της πυροπροστασίας».

Παράλληλα τονίζει ότι με τις παρεμβάσεις της προς την πολιτική και φυσική ηγεσία είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονούσαν οι ελλείψεις αυτές για την περιοχή της Λακωνίας και των Κυθήρων.

«Απλά ήταν θέμα χρόνου για το πότε θα συνέβαινε όλη αυτή η καταστροφή», σημειώνει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι «βασική αιτία και αυτής της καταστροφής είναι η συνέχιση από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. της ίδιας πολιτικής που εφάρμοσαν και οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τις μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος και της πυρασφάλειας της χώρας».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης ότι είναι η πολιτική που ευθύνεται:
Για την παντελή απουσία προληπτικών μέτρων, τη συντήρηση και τη διάνοιξη νέων δασικών δρόμων, καθώς και αντιπυρικών ζωνών.
Για την αποκοπή της δασικής επιστήμης από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών και τη μη αξιοποίηση στο επιχειρησιακό σκέλος των εκατοντάδων δασολόγων και δασοπόνων του Π.Σ. και της Δασικής Υπηρεσίας, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην αποτελεσματικότερη κατάσβεση των πυρκαγιών, στην ασφάλεια του λαού, αλλά και στην ασφάλεια των πυροσβεστών.
Για τη διατήρηση και πλήρη εφαρμογή των νόμων 3511/2006, 3938/2011, 4029/2011 και 4249/2014, που συρρικνώνουν το Π.Σ., υποβαθμίζουν τα μέσα και τις υποδομές του, προωθούν συγχωνεύσεις και καταργήσεις πυροσβεστικών υπηρεσιών, μειώνουν το μόνιμο προσωπικό και διευρύνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με πυροσβέστες πολλών ταχυτήτων (μόνιμοι, 5ετείς, εποχικοί συμβασιούχοι).
Για την απουσία ισχυρού κρατικού εναέριου στόλου πυρόσβεσης, τη διατήρηση των απαρχαιωμένων πυροσβεστικών αεροσκαφών και την καταβολή υπέρογκων χρηματικών ποσών για ενοικιάσεις ελικοπτέρων από πολυεθνικές εταιρείες.
Για την προώθηση της υποκατάστασης σημαντικού μέρους των πυροσβεστικών υπηρεσιών από τον εθελοντισμό και με τη δωρεάν εργασία και την εκμετάλλευση της ανιδιοτελούς προσφοράς της πλειοψηφίας των εθελοντών πυροσβεστών. Ήδη έχει ξεκινήσει η προώθηση αρμοδιοτήτων πυρασφάλειας σε δήμους και περιφέρειες, με την ίδρυση 16 πλέον εθελοντικών δημοτικών πυροσβεστικών υπηρεσιών και την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων για το Π.Σ. μέσω των περιφερειών. Είναι βέβαιο όμως ότι λόγω έλλειψης πόρων, υποδομών και κρατικής χρηματοδότησης, θα φορτώσουν με νέα χαράτσια το λαό προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες υποχρεώσεις τους.
Για την προώθηση της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των δομών του Π.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: