Σκόπια: Χρησιμοποίησαν το''Μακεδονία'' και αποχώρησε η Εθνική Χάτμπολ Γυναικών. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

Σκόπια: Χρησιμοποίησαν το''Μακεδονία'' και αποχώρησε η Εθνική Χάτμπολ Γυναικών.

Πηγή φωτογραφίας: https://makedonikokomma.blogspot.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://makedonikokomma.blogspot.gr

Συγκεκριμένα, η Εθνική Ελλάδος Γυναικών Κ17 αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τον προγραμματισμένο για τις 6.00 μ.μ., της 1ης Αυγούστου 2017,αγώνα της κόντρα στο κρατίδιο των Σκοπίων για το EURO 2017

Ο Προπονητής των Σκοπίων με την προκλητική ονομασία "Μακεδονία" στη μπλούζα του

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ), σύμφωνα με ανακοίνωσή της, εδώ και πολλούς μήνες προετοίμαζε την παρουσία της Εθνικής Γυναικών στα Σκόπια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17, έχοντας συνεχείς επαφές με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ και την πρεσβεία μας στα Σκόπια, ώστε να «θωρακίσει» την αποστολή μας απέναντι σε οποιαδήποτε πιθανή πρόκληση!

Πηγή φωτογραφίας: https://makedonikokomma.blogspot.gr

TO ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ "EHF"

Το προκλητικό λογότυπο των Αγώνων που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα Σκόπια προκειμένου να περάσουν την προπαγάνδα τους - Άλλο ένα δείγμα ότι ΔΕΝ αλλάζουν...

Τις τελευταίες ημέρες - σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΧΕ - και με αφορμή τοπροκλητικό λογότυπο της διοργάνωσης "2017 MACEDONIA", ανταλλάχτηκαν επιστολές ανάμεσα στην ΟΧΕ και την "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ" (EHF), με αποτέλεσμα αυτό να τροποποιηθεί μόνο για το παιχνίδι ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια.
Πηγή φωτογραφίας: https://makedonikokomma.blogspot.gr


Το προκλητικό λογότυπο των Αγώνων
Τα επιχειρήματα των διοργανωτών και της EHF, ότι τάχα "το λογότυπο δεν ταυτίζεται με την ονομασία της χώρας", αποδείχθηκαν ότι ήταν και η αιτία που οι Σκοπιανοί διοργανωτές αποθρασύνθηκαν.


Τελικά με έγγραφό της η ΕHF έδωσε εντολή στους διοργανωτές να τροποποιηθεί το λογότυπο, όπως και να καλυφθούν όλες οι προκλητικές πινακίδες, σημαίες, αλλά και συνθήματα στο γήπεδο1. Επίσης επισημάνθηκε στον δημοσιογράφο που θα έκανε την περιγραφή του αγώνα στο live streaming, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, ως προς την αναφορά του στις παίκτριες και την ομάδα των Σκοπίων, ειδικότερα μετά από τις καταγγελίες της ΟΧΕ για τα όσα συνέβησαν στο final-4 του Τσάμπιονς Λιγκ.


Πηγή φωτογραφίας: https://makedonikokomma.blogspot.gr

Παρόλα αυτά, ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και ενώ η Εθνική Σκοπίων τήρησε τα συμφωνηθέντα αναφορικά με τις εμφανίσεις των αθλητριών, οι προπονητές και οι συνοδοί της, εμφανίστηκαν στον πάγκο με μπλούζες που έγραφαν προκλητικά «Macedonia»!


Άλλο ένα ντοκουμέντο: Συνοδός της Εθνικής Γυναικών Σκοπίων Κ17 με το ελληνικό όνομα "Μακεδονία" στην πλάτη

Η ελληνική αποστολή διαμαρτυρήθηκε έντονα τότε στον Ουκρανό παρατηρητή Βίκτορ Κονοπλιάστι, ο οποίος τους ζήτησε να τις αλλάξουν προκειμένου να ξεκινήσει το παιχνίδι, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε.

Πηγή φωτογραφίας: https://makedonikokomma.blogspot.gr


Έτσι, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, ο αρχηγός αποστολής Δημήτρης Χασεκίδης -σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή - ζήτησε από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Μενέλαο Δανήλο να καλέσει τάιμ άουτ.


"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ": Το έγκλημα που προκάλεσε η άθλια, "προσωρινή", Σύνθετη Ονομασία "FYROM"

Στην διάρκεια του τάιμ άουτ ζητήθηκε και πάλι από τους Σκοπιανούς να αλλάξουν τις μπλούζες τους. Προπονητές και συνοδοί της Εθνικής Κ17 Σκοπίων αρνήθηκανκαι έτσι η ελληνική ομάδα αποχώρησε από τον αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας!


Πηγή φωτογραφίας: https://makedonikokomma.blogspot.gr

OXE: ΠΡΩΤΑ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Η περήφανη αποχώρηση διαμαρτυρίας της Εθνικής Ελλάδος Χειροσφαίρισης Γυναικών Κ17 - Σκόπια 1/8/2017

Πολύ συγκινητική είναι η κατάληξη της σχετικής Ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ), που στέλνει μαθήματα φιλοπατρίας και αξιοπρέπειας προς όλους μας και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες της Ελλάδας:

"Είναι λυπηρό να στερούμε το δικαίωμα από ανήλικες αθλήτριες να αγωνιστούν σε επίσημες διοργανώσεις, όμως σημαντικότερο είναι να μάθουν να αγωνίζονται με αξιοπρέπεια και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα της πατρίδα μας! Και επειδή η υπερηφάνεια δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος, όπως ίσως νομίζουν τα Σκόπια, εμείς θα τους συμπεριφερόμαστε με όρους καλής γειτονίας, μόνο όταν και αυτοί θα σέβονται την Ελλάδα" καταλήγει η ανακοίνωση εθνικής υπερηφάνειας της ΟΧΕ!

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ

Βίντεο με τις προκλητικές μπλούζες των Σκοπιανών και την ελληνική αποχώρηση

"Σκάνδαλο" χαρακτηρίζουν όλα τα ΜΜΕ των Σκοπίων την περήφανη ελληνική αποχώρηση διαμαρτυρίας και επιχαίρουν για την εύκολη "νίκη", καθώς αυτή αποδόθηκε στα Σκόπια με τεχνητό σκορ 10 - 0 υπέρ τους, ενώ υπαινίσσονται και πρόσθετες ποινές για την ελληνική ομάδα, ακόμη και αποκλεισμό, αλλά "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά", καθώς ήδη η μαχητική ελληνική αποστολή κατέθεσε ένσταση στο φύλλο αγώνα, καταγγέλλοντας ότι τα Σκόπια δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα της τεχνικής σύσκεψης, ούτε και τις αποφάσεις της EHF, σχετικά με την διεθνή ονομασία των Εθνικών ομάδων της χώρας!

Επειδή δε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επέδειξε αργά αντανακλαστικά στην επιβολή των συμφωνηθέντων και στην εφαρμογή των αποφάσεων της, θα σταλεί άμεσα επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία η ΟΧΕ θα ζητά την απόσυρση του προκλητικού λογοτύπου από όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης, την κατακύρωση του αγώνα με 10-0 υπέρ της Ελλάδας, την τιμωρία των Σκοπίων, αλλά και του παρατηρητή Βίκτορ Κονοπλιάστι για ελλιπή άσκηση καθηκόντων!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: η Μακεδονία είναι Ελλάδα και είναι Αδιαπραγμάτευτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: