Κρίση «τουρισμοφοβίας» στην Ισπανία – Γιατί δεν θέλουν τους τουρίστες - Magazino1

Breaking

Magazino1

003

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Κρίση «τουρισμοφοβίας» στην Ισπανία – Γιατί δεν θέλουν τους τουρίστες

Στη Βαρκελώνη το κίνημα της λεγόμενης «τουρισμοφόβια» εξαπλώνεται όλο και περισσότερο
Ήδη έχουν συσταθεί πολλές οργανώσεις και πρωτοβουλίες πολιτώνπου καταγγέλλουν πλέον με έντονο τρόπο τη διόγκωση του μαζικού τουρισμού στην πόλη

Ο τουρισμός για πολλές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, που δοκιμάζονται από την κρίση, αποτελεί την υπ’ αριθ. ένα βιομηχανία τους και πολλοί συνδεόμενοι τομείς της οικονομίας στα κράτη αυτά αναμένουν κάθε καλοκαίρι την ευεργετική ‘εισβολή’ των παραθεριστών ως «μάννα εξ ουρανού» για τις επιχειρήσεις τους.

Όχι όμως όλοι, κι όχι παντού. Στη Βαρκελώνη ιδίως το κίνημα κατά του εκμαυλισμού από την πλήρη ‘τουριστικοποίηση’ της καταλανικής μητρόπολης έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, ενώ πρόσφατα κι οι κάτοικοι της παλιάς πόλης της Δονόστια (Σαν Σεμπαστιάν) έχουν αρχίσει να ανησυχούν για την ‘εκπαραθύρωσή τους’ από τα κύματα των τουριστών στους δρόμους της.

Στη Βαρκελώνη το κίνημα της λεγόμενης «τουρισμοφόβια» εξαπλώνεται όλο και περισσότερο. Πλέον είναι λιγοστά τα σημεία, ιδίως σε περιοχές της παλαιάς πόλης και στα αξιοθέατα, που οι τουρίστες δεν βρίσκονται αντιμέτωποι με συνθήματα στους τοίχους κατά του τουρισμού. Το σύνθημα Tourists Go Home κυριαρχεί σχεδόν παντού στο κέντρο.

η συνέχεια στο: http://www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: