16 φωτογραφίες από την πανσέληνο και τη μερική έκλειψη Σελήνης - Magazino1

Breaking

Magazino1

003

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

16 φωτογραφίες από την πανσέληνο και τη μερική έκλειψη Σελήνης

Fullmoon in Greece

Η πανσέληνος του Αυγούστου είναι κάθε χρόνο η πιο φωτεινή αλλά και η πιο όμορφη του χρόνου. Φέτος όμως ήταν λίγο πιο ιδιαίτερη χάρη στην μερική έκλειψη Σελήνης.

Η έκλειψη, που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, έφτασε στο αποκορύφωμά της στις 21:22 ώρα Ελλάδας. Η σκιά της Γης κάλυψε περίπου το ένα τέταρτο (25%) της διαμέτρου της Σελήνης, ποσοστό που θεωρείται αρκετό για ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Το γεμάτο, αυγουστιάτικο φεγγάρι έλουσε με το φως του τη νύχτα σε όλη την Ελλάδα, και οδήγησε τον κόσμο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία και χώρους τέχνης που άνοιξαν με αυτή την αφορμή, φιλοξενώντας πλήθος εκδηλώσεων.Κόσμος θαυμάζει τη σελήνη που ανατέλλει στον ουρανό της Αττικής, πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ενώ ταυτόχρονα γίνεται μερική έκλειψη της. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΗ πανσέληνος του Αυγούστου όπως φαίνεται από το κάστρο Παλαμήδι στην πόλη του Ναυπλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΗ πανσέληνος του Αυγούστου όπως φαίνεται από το κάστρο Παλαμήδι στην πόλη του Ναυπλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΗ σελήνη ανατέλει πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΗ πανσέληνος στη Νάξο. George Vitsaras / SOOCΗ πανσέληνος του Αυγούστου όπως φαίνεται από το κάστρο Παλαμήδι στην πόλη του Ναυπλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΗ πανσέληνος στη Νάξο. George Vitsaras / SOOCΗ πανσέληνος στο Σούνιο. Menelaos Myrillas / SOOCΗ πανσέληνος στο Σούνιο. Menelaos Myrillas / SOOCΗ πανσέληνος στο Σούνιο. Menelaos Myrillas / SOOCΗ πανσέληνος στο Σούνιο. Menelaos Myrillas / SOOCΗ πανσέληνος στο Σούνιο. Alexandros Michailidis / SOOCΗ πανσέληνος στο Σούνιο. Alexandros Michailidis / SOOCΗ πανσέληνος στο Σούνιο. Alexandros Michailidis / SOOCΦωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΗ πανσέληνος του Αυγούστου όπως φαίνεται από το κάστρο Παλαμήδι στην πόλη του Ναυπλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: