Διέκοψε τη συνεργασία της με τα Lidl η ΕΒΟΛ - Magazino1

Breaking

Μένουμε ασφαλείς - Δείτε τις οδηγίες

24/7/17

Διέκοψε τη συνεργασία της με τα Lidl η ΕΒΟΛ

Ομόφωνα αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του Α.Σ. Βόλου, η διακοπή της συνεργασίας της ΕΒΟΛ με την αλυσίδα εκπτωτικών σούπερ-μάρκετ Lidl Ελλάς.

Σε διακοπή συνεργασίας με την αλυσίδα Lidl προχώρησε η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, ενώ ταυτόχρονα οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί προγραμματίζουν αποκλεισμούς καταστημάτων σε Βόλο και Λάρισα. Στο πλαίσιο χθεσινής έκτακτης συγκέντρωσης αποφασίστηκε μια σειρά αντιδράσεων που θα περιλαμβάνουν διαμαρτυρίες στα καταστήματα της αλυσίδας, καθώς και τη δημιουργία «κινήματος» κατά του ισχυρού discounter.

Ο λόγος που αντιδρούν οι παραγωγοί και κατ’ επέκταση η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία είναι ότι -όπως υποστηρίζουν- η αλυσίδα αρνείται να αυξήσει τον αριθμό των κωδικών της ΕΒΟΛ που διαθέτει στα ράφια της. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΒΟΛ, «δεν ζητάμε να τα προωθήσουν, αλλά απλώς να δώσουν στους καταναλωτές την επιλογή να τα επιλέξουν».

Συνολικά από τους 55 κωδικούς της ΕΒΟΛ (σ.σ.: εκτός των κωδικών πάγκου) στη Lidl διατίθενται οκτώ προϊόντα.

Όσον αφορά τη θέση της αλυσίδας, πηγές προσκείμενες στη Lidl μιλώντας στην «Ν» υποστηρίζουν ότι υπήρξε επίσκεψη μέλους της Διοίκησης και Διευθυντή Αγορών στην έδρα της γαλακτοβιομηχανίας. Επίσης αναφέρουν ότι από τις 7/7 «η ΕΒΟΛ σταμάτησε μονομερώς τις παραδόσεις προϊόντων στα καταστήματά μας χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος συνομιλιών».

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, «βάσει του επιχειρηματικού μοντέλου η αλυσίδα προβαίνει σε προεπιλογή προϊόντων απ’ όλες τις βασικές κατηγορίες που φιλοξενεί στα καταστήματά της, ιδιωτικής και επώνυμης ετικέτας. Διαθέτει μόλις 1.600 κωδικούς στο σύνολο των προϊόντων έναντι των 5.000-6.000 κωδικών προϊόντων που διαθέτουν οι άλλες αλυσίδες.

Αυτή τη στιγμή στη σταθερή μας γκάμα διατίθενται 8 προϊόντα ΕΒΟΛ. Ωστόσο, από τους δυο επώνυμους κωδικούς προϊόντων γάλακτος, το 1 είναι ΕΒΟΛ, από τους δύο επώνυμους κωδικούς κακάο, το 1 είναι ΕΒΟΛ και από τους 6 επώνυμους κωδικούς λευκό τυρί, οι 3 είναι ΕΒΟΛ. Επιπλέον, έχουμε προτείνει στην ΕΒΟΛ έξτρα ενέργειες συνεργασίας στο πρόγραμμα προωθητικών ενεργειών (επιπλέον αυτών της σταθερής μας γκάμας)».

Η πλευρά της Lidl τονίζει επίσης ότι «επιδιώκουμε τη σταθερή και γόνιμη συνεργασία με της ΕΒΟΛ. Από την περιοχή Θεσσαλίας – Μαγνησίας συνεργαζόμαστε με 12 τοπικούς προμηθευτές. Είναι προφανές ότι από τη δική μας πλευρά διατηρούμε πάντα ανοιχτή την πόρτα της επικοινωνίας και του διαλόγου».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση μετά τη λήψη της απόφασης αναφέρονται τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, όπως είχε ήδη αναγγελθεί, έκτακτη, διευρυμένη και πολυπληθής συγκέντρωση, ανάμεσα σε Κτηνοτρόφους και Αγρότες της περιοχής μας, αλλά και σε μέλη και εργαζομένους του Α.Σ. Βόλου.

Μοναδικό θέμα συζήτησης το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα LIDL, λόγω της απαράδεκτης και απαξιωτικής αντιμετώπισης της απέναντι στα τοπικά συνεταιριστικά προϊόντα, που εκδηλώνεται κυρίαρχα με την μη τοποθέτηση τους στα ράφια των καταστημάτων της.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν στο ότι έρχονται στον τόπο μας, δραστηριοποιούνται, αποκτούν κέρδη και απαξιώνουν τα τοπικά προϊόντα. Έχουν στα ράφια τους 3.000 κωδικούς και δεν τοποθετούν 50 κωδικούς τοπικών προϊόντων. Δεν ζητάμε να τα προωθήσουν, αλλά απλώς να δώσουν στους καταναλωτές την επιλογή να τα επιλέξουν.Μας θέλουν μόνο για πελάτες και απαξιώνουν τα ελάχιστα τοπικά μας προϊόντα.

Αυτό οι καταναλωτές του Θεσσαλικού χώρου δεν θα το συγχωρήσουν ποτέ.Διατράνωσαν οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι την αγανάκτηση τους, φωνάζοντας «Φτάνει πια, δεν μπορεί αυτή η χώρα να πληρώνει με τον ιδρώτα και το αίμα της και να απομυζούν τον κόπο της οι Γερμανοί».Ο Αγώνας θα είναι διαρκής, δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Θα είμαστε κάθε μέρα στις επάλξεις.

Η φωνή μας θα ακουστεί σε όλη τη χώρα και θα υπάρξει κίνημα εναντίον των γερμανικών συμφερόντων Super Market LIDL, το οποίο και θα μεγαλώνει κάθε μέρα.Δεν θέλουμε προνομιακή μεταχείριση, θέλουμε να μπορούν οι καταναλωτές να επιλέξουν.Δεν θέλουμε τέτοιες αλυσίδες στον τόπο μας.

Να φύγουνε από τον τόπο μας.Τη φωνή των αγροτών με αυτό το αίτημα να είναι βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα την καταλάβουν στο πετσί τους.Αυτή η χώρα δεν αντέχει το ζυγό.Θέλουμε το καταναλωτικό κοινό ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.Ο αγώνας μας θα είναι καθημερινός και σύντομα θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία για τον αποκλεισμό των καταστημάτων και στο Βόλο και στη Λάρισα με τα γεωργικά μας μηχανήματα, τους εργαζομένους και τους καταναλωτές και με τα ελληνικά ζώα μας (πρόβατα, κατσίκια, γελάδια)»

ΠΗΓΗnaftemporiki.

Δεν υπάρχουν σχόλια: