Ομαλοποιείται η κατάσταση στην Κω -Κανονικά συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2017

Ομαλοποιείται η κατάσταση στην Κω -Κανονικά συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση στο νησί της Κω, μετά την μεγάλη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής και προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό δύο επισκεπτών του νησιού και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων πέντε.

Στη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν αρκετές μετασεισμικές δονήσεις, κάποιες εκ των οποίων έγιναν ιδιαίτερα αισθητές και προκάλεσαν εύλογες ανησυχίες και αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετοί κάτοικοι προτίμησαν και χθες να μείνουν έξω από τα σπίτια τους και κάποιοι εξ αυτών έστησαν αντίσκηνα σε πάρκα και πλατείες του νησιού.

Σε γενικές γραμμές όμως, οι περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες παρέμειναν στα σπίτια τους και στα ξενοδοχεία, περιμένοντας να καταλαγιάσει η δραστηριότητα του Εγκέλαδου.

Αυτή την ώρα υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα καθορίσει τις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρξουν από πλευρές των αρμόδιων υπηρεσιών.

Στη συνεδρίαση παρίστανται ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης και οι βουλευτές Δημήτρης Γάκης, Μάνος Κόνσολας και Κώστας Καραμανλής.

Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας επισήμανε ότι η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και ότι σύντομα στο νησί πρόκειται να εγκατασταθεί δίκτυο από πέντε νέους σεισμογράφους και τρεις επιταχυνσιογράφους για να υπάρξει καλύτερη παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: