Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που σκότωσε τουρίστριες σε θέρετρο της Αιγύπτου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που σκότωσε τουρίστριες σε θέρετρο της Αιγύπτου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ένα ακόμη μεγαλύτερο μακελειό απέτρεψαν υπάλληλοι ξενοδοχείου στο παραθαλάσσιο θέρετρο Χουργκάντα στην Ερυθρά Θάλασσα, 400 χιλιόμετρα νοτίως του Καϊρου, κατορθώνοντας να εξουδετερώσουν τον τζιχαντιστή που σκόρπιζε τρόμο και θάνατο στους πελάτες.

Ο μακελάρης κολύμπησε από μια γειτονική δημόσια παραλία μέχρι το ξενοδοχείο Sunny Days El Palacio κι οπλισμένος με μαχαίρι άρχισε να κυνηγά ξένες τουρίστριες φωνάζοντας στους ντόπιους «κάντε πέρα, δεν θέλω Αιγύπτιους».

Ο δράστης πρόλαβε να μαχαιρώσει έξι τουρίστριες σκοτώνοντας δύο Γερμανίδες και τραυματίζοντας τις άλλες τέσσερις.

Φωτογραφίες αποκαλύπτουν πώς το ηρωικό προσωπικό του ξενοδοχείου κατάφερε να θέσει εκτός μάχης τον φανατικό ισλαμιστή.

Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο νεκρές τουρίστριες ήταν Ουκρανές, αλλά ο υπουργός Ασφαλείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε αργότερα ότι ήταν Γερμανίδες.

Το Βερολίνο εξέφρασε «οργή και απογοήτευση» για τη φονική επίθεση. «Δυστυχώς είμαστε πλέον βέβαιοι ότι δύο Γερμανίδες έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση στην Χουργκάντα. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, πρόκειται για μια προμελετημένη επίθεση με στόχο ξένους τουρίστες, μια ιδιαιτέρως δόλια και εγκληματική ενέργεια που μας προκαλεί θλίψη, οργή και απογοήτευση», δήλωσε μια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για την εθνικότητα των τραυματιών -κάποιες λέγεται ότι είναι Πολωνές, άλλες από τη Σερβία ή την Τσεχία.
Οι αρχές δεν ανέφεραν ποια ήταν τα κίνητρα του δράστη, αλλά εξτρεμιστές ισλαμιστές του ISIS εξαπολύουν συχνά επιθέσεις στην Αίγυπτο κι έχουν βάλει πολλές φορές στο στόχαστρο την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Δύο μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης μαχαίρωσαν τρεις αλλοδαπούς τουρίστες στο ίδιο θέρετρο τον Ιανουάριο του 2016. Σ’ εκείνη την επίθεση οι δράστες, οπλισμένοι με όπλο, μαχαίρι και γιλέκο εκρηκτικών, είχαν χρησιμοποιήσει ένα σκάφος για να προσεγγίσουν ξενοδοχείο της περιοχής.

Το 2015 βομβιστική επίθεση του «Ισλαμικού Κράτους» σε ρωσικό αεροπλάνο που μετέφερε τουρίστες από θέρετρο της χερσονήσου του Σινά προκάλεσε το θάνατο και τον 224 επιβαινόντων με ολέθριες συνέπειες για τον ντόπιο τουρισμό. Μετά το συμβάν αυτό η Ρωσία απαγόρευσε όλες τις πτήσεις προς την Αίγυπτο και δεν έχει ακόμη αναθεωρήσει την απόφασή της.

Η χθεσινή επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά το θάνατο πέντε αστυνομικών από πυρά ισλαμιστών εξτρεμιστών στη Γκίζα.
Στις 26 Μαίου τρομοκράτες του ISIS «γάζωσαν» με αυτόματα λεωφορείο που μετέφερε Κόπτες προσκυνητές σε μοναστήρι στην επαρχία Μίνια της άνω Αιγύπτου σκοτώνοντας 30 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add