Καταργούνται οι πανελλήνιες, εθνικό απολυτήριο και νηπιαγωγείο από 4 ετών - Magazino1

Breaking

Magazino1

003

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Καταργούνται οι πανελλήνιες, εθνικό απολυτήριο και νηπιαγωγείο από 4 ετών

Ριζικές αλλαγές στην παιδεία μέσα στην επόμενη τριετία προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που επισκέφτηκε χθες το υπουργείο Παιδείας
Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι αυτή της κατάργησης των Πανελλαδικών εξετάσεων ενώ αναφέρθηκε και στους άμεσους στόχους για το επόμενο διάστημα, δίνοντας έμφαση στην επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, των σχολικών γευμάτων, της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ώστε να περιλαμβάνει το νήπιο και το προνήπιο, στην δημιουργία «Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής» με την συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και την ενίσχυση του λυκείου, κάτι που θα σημαίνει «λιγότερα μαθήματα, αλλά περισσότερες ώρες», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος έδωσε τους 5 βασικούς άξονες των προωθούμενων αλλαγών οι οποίοι είναι οι εξής: 

1. Ενίσχυση των δημοτικών σχολείων. 
2. Αναβάθμιση του Λυκείου. 
3. Ομαλοποίηση της διαδικασίας εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
4. Ενίσχυση των ΑΕΙ και ΤΕΙ με πόρους και θεσμικές αλλαγές. 
5. Επένδυση στην έρευνα και στην τεχνογνωσία. 
Για τις Πανελλαδικές σχεδιάζεται αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, που θα οδηγήσει στην κατάργηση των Πανελλαδικών. 
Το υπουργείο Παιδείας προχωρά άμεσα στην υλοποίηση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εντός της επόμενης τριετίας, δηλαδή εκτός από δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, το νήπιο και το προνήπιο. 
Από τον Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί ολοήμερο σχολείο σε όλα τα σχολεία της χώρας, και τα μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία, συνολικά 830 μονάδες σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Σταδιακά θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα σε νήπια και δημοτικά με όριο σε δυο χρόνια να μην είναι πάνω από 22. 
Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε πρωτοβουλία με ειδική αναφορά στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Πρόθεσή είναι μετά την αξιολόγηση αυτά τα δύο ιδρύματα να δημιουργήσουν ένα νέο πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όπου θα δημιουργηθούν και διετείς δομές που θα δίνουν ευρωπαϊκούς τίτλους για τους αποφοίτους των επαγγελματικών λυκείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: