Ολυμπιακός: Νίκη για να βρεθεί μια ανάσα από το Final Four της Euroleague - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017

Ολυμπιακός: Νίκη για να βρεθεί μια ανάσα από το Final Four της Euroleague

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αλλά δεν φτάνει. Ο Ολυμπιακός έκανε μεν την Τετάρτη εμφατικά το 1-0 απέναντι στην Εφές, αλλά χρειάζεται άλλες δύο νίκες για να φτάσει στο Final Four. 

Απόψε στο ΣΕΦ (21:00, ΕΡΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr) είναι αποφασισμένος να μη χάσει την ευκαιρία για το 2-0, που ούτε αυτό χαρίζει την πρόκριση στην τελική τετράδα, ωστόσο είναι ένα προβάδισμα που δεν έχει ανατραπεί ΠΟΤΕ στην ιστορία της Euroleague. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έχει κανέναν λόγο να αλλάξει το πλάνο του. Η ομάδα του θα πρέπει να ελέγξει τα αμυντικά ριμπάουντ και ει δυνατόν να επαναλάβει μια καλή επίθεση στα επιθετικά ριμπάουντ για να αποτρέψει τη δυνατότητα αιφνιδιασμού των αντιπάλων. Παράλληλα θα πρέπει να διατηρήσει την ίδια ένταση στην άμυνα για να βγάλει από τις συνήθειές της την Εφές και ταυτόχρονα να έχει καλή κυκλοφορία, ώριμες επιλογές και υψηλά ποσοστά με καλή ισορροπία μεταξύ inside game και περιφερειακών σουτ. 

Η Εφές, που συν τοις άλλοις είναι πιο καταπονημένη (λόγω μικρότερου rotation) από τον Ολυμπιακό, θα είναι πιο επικίνδυνη και αποφασισμένη. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς είχε παράπονα από την αγωνιστικότητα των παικτών του και περιμένει περισσότερα από τη front line του που υστέρησε δραματικά στο πρώτο ματς. Δεν αποκλείεται, δε, να δοκιμάσει για περισσότερη ώρα αυτή τη φορά το χαμηλό σχήμα, χωρίς «πεντάρι» (Ντάνστον ή Κερκ) για μεγαλύτερη πίεση στην μπάλα. 

Ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα, ο Ισπανός Μιγκέλ Πέρεθ Πέρεθ και ο Ισραηλινός Αμίτ Μπαλάκ ορίστηκαν από την Ευρωλίγκα να διευθύνουν το ματς. 

Υπενθυμίζεται πως η σειρά μεταφέρεται την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, την Τετάρτη (19:30) και αν χρειαστεί την Παρασκευή (21:15).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add