Τι μπορώ να κάνω αν κάποιος με εκφοβίζει, με παρενοχλεί ή μου επιτίθεται στο Facebook; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

Τι μπορώ να κάνω αν κάποιος με εκφοβίζει, με παρενοχλεί ή μου επιτίθεται στο Facebook;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι μπορώ να κάνω αν κάποιος με εκφοβίζει, με παρενοχλεί ή μου επιτίθεται στο Facebook;
Το Facebook παρέχει τα παρακάτω εργαλεία για την αντιμετώπιση περιστατικών εκφοβισμού και παρενόχλησης. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης, επιλέξτε μία από τις παρακάτω λύσεις:
Διαγράψτε από φίλο το συγκεκριμένο άτομο. Μόνο οι φίλοι σας στο Facebook μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω της Συνομιλίας του Facebook ή να δημοσιεύσουν στο Χρονολόγιό σας.
Μπλοκάρετε το συγκεκριμένο άτομο. Μπλοκάροντας ένα άτομο, δεν μπορεί να συνομιλεί μαζί σας, να σας στέλνει μηνύματα, να σας προσθέσει στους φίλους του και να βλέπει ό,τι κοινοποιείτε στο Χρονολόγιό σας.
Αναφορά — Αναφέρετε το χρήστη ή τυχόν ενοχλητικό/εκφοβιστικό περιεχόμενο που έχει δημοσιεύσει.
Η καλύτερη προστασία ενάντια στον εκφοβισμό είναι να μάθετε με ποιον τρόπο να τον αναγνωρίζετε και να τον αντιμετωπίζετε. Κάποιες σχετικές συμβουλές, λοιπόν:
Μην αντεκδικηθείτε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όσοι παρενοχλούν τους άλλους περιμένουν κάποια αντίδραση. Μην τους κάνετε τη χάρη.
Μην κρατάτε το πρόβλημα μυστικό. Απευθυνθείτε σε κάποιον που εμπιστεύεστε, όπως ένα στενό φίλο, συγγενή, σύμβουλο ή εκπαιδευτικό, ο οποίος θα σας παρέχει τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειάζεστε.
Αποθηκεύστε αποδεικτικά στοιχεία. Αν κάποιος έχει δημοσιεύσει κάτι που δεν σας αρέσει, μπορείτε να εκτυπώσετε αυτή τη δημοσίευση ή να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, σε περίπτωση που χρειαστεί να τη δείξετε σε κάποιον που εμπιστεύεστε αργότερα.
Αν πιστεύετε ότι κινδυνεύετε άμεσα, καλέστε τις τοπικές αρχές.
Για περισσότερες πληροφορίες, εργαλεία και πηγές ενημέρωσης, επισκεφτείτε το Κέντρο πρόληψης του εκφοβισμού του Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια: