Dharmachakra Mudra | Μούντρα περιστροφής του τροχού - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Απριλίου 23, 2017

Dharmachakra Mudra | Μούντρα περιστροφής του τροχού

 Το αριστερό χέρι κοιτάει την καρδιά. Το πίσω μέρος της παλάμης του δεξιού χεριού κοιτάει το σώμα. Και τα δύο χέρια είναι σε γκιάν μούντρα. Το μεσαίο δάχτυλο του αριστερού, αγγίζει τη γκιάν μούντρα του δεξιού. Το δεξί χέρι λίγο πιο πάνω από το αριστερό.Τα χέρια σχηματίζουν δύο τροχούς. Στην ινδουιστική μυθολογία ο τροχός εκφράζει την ολοκλήρωση του κύκλου της ζωής, έτσι όπως αυτή μας οδηγεί μέσα από τις διαφορετικές εμπειρίες.Αλλά, εδώ έχουμε δύο τροχούς. Αυτό υποδηλώνει τη διδασκαλία της μετεμψύχωσης. Το αριστερό μεσαίο δάχτυλο (Κρόνος) αντιπροσωπεύει τη μετάβαση από αυτόν τον κόσμο στον επόμενο, από τον θάνατο στη ζωή.
Επίσης, έχει ακόμα μία ειδική σημασία. Το αριστερό χέρι που στρέφεται στην καρδιά, συμβολίζει τον εσωτερικό κόσμο, το δεξί τον κόσμο που μας περιβάλλει. Το μέσα και το έξω πρέπει να είναι σε αρμονία. Αλλιώς, η ενέργειά μας δεν είναι ισορροπημένη και δεν είμαστε ευτυχισμένοι. Συνεισφέρω στην κοινωνία εκπληρώνοντας το καθήκον μου. Αλλά είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να έχω τις προσωπικές μου στιγμές από όπου αντλώ ηρεμία και σοφία.Αυτή η μούντρα δείχνει και το γεγονός της αέναης αλλαγής. Υπάρχει μια ρήση που αναφέρεται σε καλές και κακές στιγμές: «και αυτό θα περάσει». Αν το θυμόμαστε, είμαστε ήδη λίγο πιο κοντά στην εσωτερική ηρεμία, τη νοητική γαλήνη και την αρμονία. Αναπνεύστε αργα και βαθιά και επικεντρωθείτε στο πώς τα τρία ακροδάχτυλα ακουμπούν μεταξύ τους. Πώς νοιώθετε; Μπορείτε να διακρίνετε κάποια αλλαγή στη διάθεσή σας ή όχι;

Οραματισμός:
Οραματιστείτε μία φωτεινή φιγούρα, τον ανώτερο εαυτό σας, και ζητήστε να σας οδηγήσει με σοφία ανάμεσα στα σκαμπανεβάσματα της ζωής. Μπορείτε να ζητήσετε οτιδήποτε. Μετά, μείνετε σε σιωπή για λίγο και ακούστε, ίσως η φωτεινή φιγούρα έχει κάτι να σας πει.

Δήλωση:
Με την καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη, εμπιστεύομαι την ύπαρξή μου στον ανώτερο εαυτό που γνωρίζει ποιό είναι το καλύτερο για μένα.
Μετάφραση: Seva Simran K.
Απόσπασμα από το βιβλίο: Mudra, Η Γιόγκα των Χεριών της G. Hirschi

Δεν υπάρχουν σχόλια: