Μοκα παγωτο με σοκολάτα και φουντουκια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017

Μοκα παγωτο με σοκολάτα και φουντουκια

Υλικά

1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί φυτική σαντιγί
4 κ.σ έτοιμο μείγμα Choco Cappuccino (υπάρχουν τέτοια μείγματα σε όλα τα μεγάλα super market στο τμήμα με τους καφέδες. Το δικό μου το προμηθεύομαι από τα Lidl σε συσκευασία των 500 γρ και σε πολύ συμφέρουσα τιμή)
1 κ.γ καφέ στιγμιαίο
1 σοκολάτα γάλακτος με ολόκληρα φουντούκια
1 κ.σ γλυκόζη

Εκτέλεση
Βάζουμε τα γάλατα και τη φυτική σαντιγί στη κατάψυξη τουλάχιστον για 2-3 ώρες. Σπάμε με το χέρι τη σοκολάτα σε ακανόνιστα κομμάτια. Διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ και το Choco Cappuccino μέσα στο παγωμένο εβαπορέ. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη φυτική συνταγή και τη χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει, τουλάχιστον για 5-7 λεπτά στη μεγάλη ταχύτητα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ διαδοχικά. Χτυπάμε τουλάχιστον για 5-7 λεπτά το μείγμα και ακολούθως προσθέτουμε τη γλυκόζη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα με τη γλυκόζη. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε ελαφρά, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στη κατάψυξη τουλάχιστον για 12-18 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Σημείωση
Το παγωτό, στο δικό μας σπίτι, καταναλώνεται σε μηδενικό χρόνο, συν το γεγονός ότι ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις, που δυστυχώς δεν συμπίπτουν μεταξύ τους. Αυτές οι εύκολες, γρήγορες και οικονομικές συνταγές με έχουν βοηθήσει να έχω πάντα γευστικό παγωτό στο ψυγείο για όλους μας και κυρίως με υλικά αγνά που μπορώ να ελέγξω. Η γλυκόζη βοηθάει τη δομή του παγωτού, ώστε να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι και κυρίως για να μπορείτε να το σερβίρετε εύκολα. Το παγωτό μόκα είναι το αγαπημένο μου και το πιο δύσκολο για να βρεθεί στην αγορά. Για τους λάτρεις του καφέ, αυτή είναι η ιδανική συνταγή. Είμαι σίγουρη ότι αν το δοκιμάσετε θα το φτιάξετε, ξανά και ξανά.

Συνταγή Από Χριστίνα Σιδέρη –Οι κουζινίστας 

photo via pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια: