ΠΡΑΣΑ ΓΕΜΙΣΤΑ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017

ΠΡΑΣΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά
http://old-elais.

1 φλιτζάνι ΓΡΑΒΙΕΡΑ πικάντικη, τριμμένη
4 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1 κουταλιά ψιλοκομμένος ΜΑΪΝΤΑΝΟ
½ κιλό κιμά από ΜΟΣΧΑΡΙ 

6 με 7 φέτες ΜΠΕΪΚΟΝ κομμένες σε μικρά κομμάτια
3/4 φλιτζανιού Βιτάμ Culinesse
1 ΚΥΒΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR "ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ & ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ"
½ κονσέρβα ντοματάκια PUMMARO POMOGUSΤO KAROTO ή PUMMARO ΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τα πράσα και τα πλένετε προσεκτικά. Τα κόβετε σε κομμάτια 6 με 7 εκ. Τα βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, τον κύβο, ½ ώρα περίπου. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν. 
2. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μισό φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, τον κιμά, το μαϊντανό και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το τυρί. Στραγγίζετε τα ντοματάκια από το ζουμί της κονσέρβας και βάζετε την ψίχα της ντομάτας στον κιμά. 
3. Βγάζετε με το χέρι σας τα εσωτερικά φύλλα από τα πράσα και στην κοιλότητα που δημιουργείται, σπρώχνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού 1 κομμάτι μπέικον ως την άκρη του πράσου, για να συγκρατήσει τη γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Γεμίζετε τα πράσα και τα κλείνετε με ένα άλλο κομμάτι μπέικον. 
4. Βάζετε τα πράσα το ένα κοντά στο άλλο σε μια κατσαρόλα, με το υπόλοιποΒιτάμ Culinesse , το χυμό ντομάτας και 1 φλιτζάνι νερό. Βάζετε ένα πιάτο από πάνω να τα πιέζει και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά μισή ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: