Η μέρα που θα τελειώσει η φοιτητική σου ζωή! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Μαρτίου 01, 2017

Η μέρα που θα τελειώσει η φοιτητική σου ζωή!

Αποκλειστικό: magazino1

Η καρδιά σου χτυπά σαν τρελή μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και να μάθεις επιτέλους ποιά επιστήμη θα είναι αυτή που θα είσαι υποχρεωμένος να την σπουδάζεις για 4 χρόνια. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται και εσύ ευτυχισμένος τώρα πια είσαι έτοιμος να κάνεις μια καινούρια αρχή ενδεχομένως μακριά απο το σπίτι και τους δικούς σου. Σε μια πόλη που δεν ξέρεις, που τα πάντα σχετικά μ' αυτήν σου είναι άγνωστα και που πλέον είσαι γεμάτος ενθουσιασμό να την εξερευνήσεις.

Η μέρα μετακόμισης απο το σπίτι των γονιών σου στο δίκο σου φοιτητικό σπίτι, που διακόσμισες με το δικό σου γούστο και έχει τη δική σου σφραγίδα, έφτασε! Οι πρώτες μέρες? Ίσως λίγο δύσκολες... Άγνωστοι άνθρωποι, φίλοι πουθενά και όλο σκέφτεσαι πόσο ωραία θα ήταν να ξαναγύριζες πίσω... 

Όσο περνούν οι εβδομάδες όμως τα πάντα αλλάζουν ξαφνικά... Το σπίτι σου πλέον γεμίζει απο τις φωνές των νέων σου φίλων που συζητούν για τις ''περιπέτειες'' που είχατε σήμερα στη σχολή, για τα άτομα που θέλουν να ενταχθούν στην παρέα που δημιουργήσατε, για τους καθηγητές και για τόσα και τόσα άλλα θέματα που πλέον σας είναι κοινά και οικεία!

Ο ενθουσιασμός και η καλοπέραση στα ύψη! Ξενύχτια μέχρι το πρωί, βόλτες και καφέδες όλο το απόγευμα.. Α! και λίγο σχολή έτσι για να περάσει η ώρα τα πρωινά! Τα γέλια, η μουσική και οι φωνές είναι το μόνο που ακούγεται πλέον απο το σπίτι σου. Τις μέρες που έχετε μείνει άφραγκοι, δίνοντας τα τελευταία σας ευρώ στα προχθεσινά ξύδια, μαζεύεστε σε σπίτια και ξεθάβετε ένα σωρό παιχνίδια απο τις μνήμες του μυαλού σας προκειμένου να περάσετε και έτσι καλά! Τράπουλες πεταμένες στο πάτωμα, επιτραπέζια στην άκρη του καναπέ και το παιχνίδι της παντομίμας όλο το βράδυ να σας διασκεδάζει.

Ο χρόνος κυλάει και δεν μπορεί κανείς να τον σταματήσει! Κι έτσι μια μέρα συνειδητοποιείς οτι έχεις φτάσει στον τελευταίο χρόνο. Έκει που πρέπει να βάλεις στην άκρη τα παιχνίδια και τα μεθύσια και να κοιτάξεις με υπευθυνότητα το θέμα της σχολής, ν' αρχίσεις σιγά σιγά να μαζεύεις τα πράγματα που με τόσο ενθουσιασμό είχες στήσει στο πρώτο έτος και να πάρεις απόφαση πως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν!

Έρχεται η μέρα που το σπίτι αδειάζει... Τα έχεις πακετάρει όλα με τόση προσοχή ώστε να τα επιστρέψεις και πάλι στο σπίτι των γονιών σου! Τα επιτραπέζια δεν ύπαρχουν πια στην άκρη του καναπέ και οι τράπουλες έχουν μπει προσεκτικά στα κουτιά τους. Κλείνεις την πόρτα και παραδίδεις τα κλειδιά στον ιδιοκτήτη έχοντας φυλακίσει μέσα σ΄αυτό το σπίτι κάθε χαρούμενη και κάθε λυπημένη στιγμή που έζησες με κάποια Βερόνικα ή κάποια Μαρίλλη, κάθε γέλιο και διαφωνία που μπορεί να είχες με τους ανθρώπους που επέλεξες να περάσεις μαζί τους τα φοιτητικά σου χρόνια και που μπορεί η μοίρα να τα φέρει έτσι ώστε να μην τους ξαναδείς αλλά πάντα θα ξέρεις οτι υπάρχουν εκεί έξω αυτοί οι άνθρωποι που κάποτε είχες μοιραστεί μαζί τους τα 4 πιο όμορφα χρόνια της ζωής σου!!!

Κάπως έτσι, λοιπόν, θα κλείσει ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή σου και εσύ πλέον θα είσαι έτοιμος να κρατήσεις ξανά την πένα για να γράψεις ένα καινούριο...!


Πωλίνα Προ.


Αποκλειστικό: magazino1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add