Ο∆ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΛΕΒΗΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017

Ο∆ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΛΕΒΗΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

 Ο λέβητας Φυσικού Αερίου πρέπει να τροφοδοτείται µε ηλεκτρικό ρεύµα (σε περίπτωση διακοπής ρεύµατος ο λέβητας δεν µπορεί να λειτουργήσει). 
 Ο γενικός διακόπτης του λέβητα πρέπει να είναι στην ένδειξη Ι ή ON (Stand buy) ή σε µερικούς λέβητες στο σηµάδι που είναι σαν νιφάδα χιονιού. 

 Στον πίνακα ελέγχου του λέβητα υπάρχει ένα µανόµετρο ( στρογγυλό σαν ρολόι ή ψηφιακό). Αυτό δείχνει την πίεση του νερού στο κύκλωµα της θέρµανσης η οποία για να λειτουργήσει ο λέβητας πρέπει να βρίσκεται µεταξύ 1 και 1,5 bar. Όταν η προαναφερθείσα ένδειξη είναι κάτω από το 1 τότε ο λέβητας δεν µπορεί να δουλέψει. Για να αυξήσουµε την πίεση (να πάµε την ένδειξη πάνω από 1 bar) ξεβιδώνουµε το βανάκι ( συνήθως στρόγγυλο µπλε ή µαύρου χρώµατος) που βρίσκεται κάτω από τον λέβητα, το αφήνουµε ανοιχτό µέχρι η ένδειξη να φτάσει περίπου στο 1,5bar και µετά το ξαναβιδώνουµε (κλείνουµε) µέχρι να τερµατίσει. (Σε περίπτωση που υπάρχει διακοπή νερού η παραπάνω ενέργεια δεν είναι δυνατή) 

 Οι βάνες του Φυσικού Αερίου (κίτρινου χρώµατος) όπως και οι βάνες της θέρµανσης και του ζεστού νερού χρήσης ( κόκκινου χρώµατος) πρέπει να είναι ανοιχτές (ανοιχτή είναι µια βάνα όταν το χερούλι της έχει κατεύθυνση ίδια µε αυτή του κορµού της) 

Την θερµοκρασία χώρου για θέρµανση στο σπίτι την επιλέγουµε από τον θερµοστάτη χώρου ο οποίος είναι τοποθετηµένος στο χώρο που θέλουµε να θερµάνουµε. Για να έχουµε θέρµανση πρέπει α) να έχουµε το θερµοστάτη ανοικτό (αν υπάρχει αυτή η επιλογή µέσω διακόπτη) β) να επιλέξουµε τέτοια θερµοκρασία έτσι ώστε αυτή που θα επιλέξουµε να είναι µεγαλύτερη από αυτή την οποία έχει ο χώρος την παρούσα στιγµή. Αν η θερµοκρασία χώρου είναι µεγαλύτερη από αυτή που θα επιλέξουµε µε το θερµοστάτη τότε δε θα έχουµε θέρµανση. Ο λέβητας λειτουργεί αυτόµατα έτσι ώστε να διατηρεί στο χώρο τη θερµοκρασία που έχουµε επιλέξει µε το θερµοστάτη. 

 Σε περίπτωση που κάποια σώµατα δεν θερµαίνονται καθόλου ή θερµαίνεται µόνο ένα µέρος τους τότε πρέπει να γίνει εξαέρωση στα συγκεκριµένα σώµατα. 

 Αν και µε την εξαέρωση δεν υπάρξει αποτέλεσµα τότε κλείνουµε από τους διακόπτες του κάθε σώµατος όλα εκείνα τα σώµατα που δουλεύουν κανονικά και αφήνουµε ανοικτούς τους διακόπτες µόνο από εκείνα τα σώµατα που δε δουλεύουν, µετά ξανακάνουµε εξαέρωση και τα αφήνουµε να δουλέψουν για περίπου 15 λεπτά, αφού ζεσταθούν ανοίγουµε τους διακόπτες και από τα υπόλοιπα σώµατα που κλείσαµε 

 Σε περίπτωση που στο σπίτι υπάρχει παροχή ζεστού νερού χρήσης εκτός από τον λέβητα αερίου και από άλλες συσκευές ( θερµοσίφωνο, ηλιακό) τότε επιλέγουµε από όποια συσκευή θέλουµε ζεστό νερό µε κατάλληλο χειρισµό βανών. 

Σε περίπτωση που ο λέβητας δεν λειτουργεί και δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω τότε πιέζουµε το reset που βρίσκεται στον πίνακα ελέγχου ή το θερµοστάτη του λέβητα και περιµένουµε µερικά δευτερόλεπτα (αν χρειαστεί πιέζουµε και δεύτερη ή και τρίτη φορά)

Δεν υπάρχουν σχόλια: