5 τιπς για τέλειο καθάρισμα στο σπίτι- και- πως καθαρίζουμε το στρώμα του κρεβατιού - Magazino1

Breaking

Magazino1

003

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

5 τιπς για τέλειο καθάρισμα στο σπίτι- και- πως καθαρίζουμε το στρώμα του κρεβατιούΥπάρχουν 5 πολύ συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν καθαρίζουμε το σπίτι.Απόφυγέ τα και το σπίτι σου….


θα λάμψει για να υποδεχτεί τη νέα χρονιά!Λάθος 1ο: Πλένεις τα παράθυρα μία ηλιόλουστη ημέρα
Μπορεί ένα ηλιόλουστο πρωινό να φαίνεται η ιδανική στιγμή για να πλύνεις τα παράθυρα του σπιτιού σου αλλά είναι κακή ιδέα. Ο ήλιος θα στεγνώσει τα τζάμια πολύ γρήγορα προκαλώντας ραβδώσεις. Προτίμησε μια μέρα με συννεφιά και φτιάξε ένα καθαριστικό από 60 γραμ. ξύδι, 600 γραμ. νερό και λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων και χρησιμοποίησε ένα πανί μικροϊνών (αντί για σφουγγάρι), το οποίο θα συγκρατήσει το καθαριστικό.

Λάθος 2ο: Τρίβεις υπερβολικά
Σε όλους μας έχει τύχει να χύσουμε κατά λάθος κόκκινο κρασί στον ανοιχτόχρωμο καναπέ ή στο χαλί και να αρχίζουμε να τρίβουμε με μανία. Κάτι που είναι λάθος, αφού κάνουμε περισσότερη ζημιά. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψεκάσουμε με το ειδικό καθαριστικό ένα πανί και να το αφήσουμε να απορροφήσει τον λεκέ.

Λάθος 3ο: Ψεκάζεις γυαλιστικό σπρέι σε όλη την επιφάνεια του τραπεζιού
Αν αντί για το τραπέζι, ψεκάζεις το πανί, χρησιμοποιείς λιγότερο προϊόν και δεν δημιουργείται ένα κολλώδες στρώμα από γυαλιστικό στο τραπέζι. Αν ο στόχος σου είναι απλός να απομακρύνεις την σκόνη δεν χρειάζεσαι καθόλου καθαριστικό προϊόν, παρά μόνο το ειδικό ξεσκονόπανο.

Λάθος 4ο: Καθαρίζεις την μπανιέρα με πολύ ισχυρό απορρυπαντικό
Πολλές μπανιέρες χάνουν την λαμψη τους εξαιτίας των απορρυπαντικών με κρυσταλλική σκόνη, τα οποία διαβρώνουν την πορσελάνη και απομακρύνουν το λούστρο. Αντ’ αυτού προτίμησε ένα ήπιο καθαριστικό με ψεκαστήρα ή απλά σκούπιζε την μπανιέρα με μία στεγνή πετσέτα μετά από κάθε χρήση της.

Λάθος 5ο: Καθαρίζεις τον φούρνο ενώ είναι κρύος
Δεν χρειάζεται να τον καθαρίσεις ενώ καίει, απλά όσο είναι ακόμα ζεστός, αφού καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα. Άφησέ τον να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια καθάρισέ τον με ένα φυσικό μίγμα από μαγειρική σόδα και νερό. Τρίψτον με μία βούρτσα και στη συνέχεια καθάρισέ τον με ένα σφουγγάρι.

Λάθος 6ο: Ρουφάς τις τρίχες της γάτα με την ηλεκτρική σκούπα
Αν έχεις κατοικίδιο που μαδάει και χρησιμοποιείς την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψεις τις τρίχες, είναι άδικος κόπος. Η ηλεκτρική σκούπα απομακρύνει τις τρίχες αντί να τις μαζεύει. Όταν πρόκειται για ξύλο ή άλλα σκληρά δάπεδα, προτίμησε μία ηλεκτροστατική σφουγγαρίστρα, ώστε να συγκεντρώσεις όλες τις τρίχες μαζί και ύστερα να τις μαζέψεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσεις την σφουγγαρίστρα.Πώς καθαρίζουμε το στρώμα του κρεβατιού

Δεν είναι μόνο η συχνότητα που πρέπει να γίνεται η αλλαγή των σεντονιών αλλά να είναι και το στρώμα καθαρό.

Το στρώμα του κρεβατιού μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι μας. Μας «ανέχεται» περίπου για το 1/3 κάθε ημέρας που κοιμόμαστε και θέλει κι αυτό τη φροντίδα του, ώστε να παραμένει πάντα σε καλή φόρμα, καθαρό, αφράτο και εργομετρικό ώστε να ξεκουραζόμαστε αποτελεσματικά όποτε γέρνουμε το κορμί μας πάνω του. Μερικές συμβουλές για την καλή χρήση και καθαριότητα του στρώματος:

Γνωρίζουμε ότι είναι μια επίπονη δουλειά, την οποία δύσκολα μπορεί να κάνει μία γυναίκα μόνη της, όμως είναι απαραίτητο τουλάχιστον κάθε 1,5 μήνα (6 εβδομάδες) να γυρνάμε το στρώμα, έτσι ώστε να μην υφίσταται την πίεση του σώματός μας μόνο από τη μία πλευρά και «βουλιάξει» με τον καιρό. Το καλύτερο γύρισμα είναι το λεγόμενο «διπλό», δηλαδή δεν γυρνάμε μόνο το στρώμα κατά πλάτος, αλλά και κατά μήκος. Π.χ. αν η ταμπέλα του στρώματός μας ήταν στο κάτω δεξιό μέρος του κρεβατιού μετά το γύρισμα πρέπει να βρίσκεται στο πάνω αριστερό.

Το στρώμα έχει άμεση επαφή με τα σεντόνια μας και ενδεχομένως να… κληρονομά μικροοργανισμούς από αυτά, αν δεν πλένονται στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία και δεν σιδερώνονται καλά. Φροντίζουμε, λοιπόν, για καλό πλύσιμο και σιδέρωμα των σεντονιών, όχι μόνο για την καλή εμφάνιση του κρεβατιού, αλλά και για την υγιεινή του.

Μία φορά στους τρεις-τέσσερις μήνες οφείλουμε να βγάζουμε το στρώμα στο μπαλκόνι και να το εκθέτουμε στον ήλιο και τον αέρα. Επίσης δουλειά που απαιτεί αρκετή δύναμη και συνεπάγεται ταλαιπωρία, αλλά απαραίτητη για να απομακρυνθεί η υγρασία. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν δεν μπορούμε να μεταφέρουμε το στρώμα στο μπαλκόνι, πρέπει να το ξεστρώνουμε από τα σεντόνια του και να ανοίγουμε καθημερινά τα παράθυρα του υπνοδωματίου, ώστε να αερίζεται σωστά και να εκτίθεται στον ήλιο. Το φως το ήλιου λειτουργεί σαν ένα φυσικό απολυμαντικό.Αν παρά την συντήρηση διαπιστώσουμε υγρασία ή κακοσμία, δεν είναι ανάγκη να πληρώσουμε συνεργείο καθαρισμού για να καθαρίσουμε το στρώμα μας. Αρκεί μία επίστρωση με μαγειρική σόδα στην επιφάνειά του. Αφήστε τη σόδα να ενεργήσει για μία-δύο ώρες και μετά καθαρίστε σχολαστικά το στρώμα με την ηλεκτρική σκούπα και το ειδικό μικρό βουρτσάκι της. Η μαγειρική σόδα λειτουργεί ως… μαγνήτης για τις μυρωδιές.

Όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε, μπορεί κάποια στιγμή να λερωθεί το στρώμα μας. Μια άτυχη στιγμή μ’ ένα φλυτζάνι καφέ σ’ ένα πρωινό στο κρεβάτι, μια αταξία του κατοικίδιού μας ή ακόμα και του παιδιού μας μπορεί να φέρουν υγρασία και δυσάρεστες οσμές στο στρώμα. Αμέσως πρέπει να απορροφήσουμε όση περισσότερη υγρασία με μία πετσέτα ή ένα χαρτί και στη συνέχεια θα απλώσουμε μαγειρική σόδα. Ανάλογα με το μέγεθος του λεκέ μπορούμε να αφήσουμε τη σόδα να δράσει ακόμα και όλη τη νύχτα, αλλά θα απομακρύνει και τις οσμές και την υγρασία.


Πηγή: faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: