ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΌ ΕΚΜΈΚ ΚΑΝΤΑΪ́ΦΙ ΚΑΤΕΥΘΕΊΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΌΛΗ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Δεκεμβρίου 24, 2016

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΌ ΕΚΜΈΚ ΚΑΝΤΑΪ́ΦΙ ΚΑΤΕΥΘΕΊΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΌΛΗ

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό εκμέκ κανταΐφι με συνταγή κατευθείαν από τη Πόλη. Μη σας φαίνεται «μπελαλίδικο». Να είστε σίγουροι ότι θα σας ανταμείψει….. 

Υλικά συνταγής 
  1. Για το κανταϊφι:
    ✓500 γρ. φύλλο κανταΐφι
    ✓200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  2. Για το σιρόπι:
    ✓200 ml νερό
    ✓200 γρ. ζάχαρη 
  3. Για τη κρέμα γαρνιρίσματος:
    ✓700 γρ. γάλα φρέσκο
    ✓180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    ✓5 κρόκοι αυγού χτυπημένοι
    ✓40 γρ. αλεύρι μαλακό
    ✓40 γρ. κορν φλάουρ
    ✓½ κουταλάκι γλυκού βανιλίνη
    ✓50 γρ. κρύο βούτυρο φρέσκο
  4. Για τη σαντιγί:
    ✓500 γρ. κρέμα γάλακτος – 35% λιπαρά
    ✓100 γρ. ζάχαρη άχνη
    ✓150 γρ. φιστίκι Αιγίνης θρυμματισμένο για πασπάλισμα 
Εκτέλεση συνταγής 
  1. Για το κανταϊφι: Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Στρώνουμε στη βάση του το φύλλο κανταΐφι κολλητά ώστε να μην έχει καθόλου κενά και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 oC για 5 με 8 λ. ή μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το φούρνο, στραγγίζουμε τη μαργαρίνη που περισσεύει και μετά από 10 λ το περιχύνουμε με το σιρόπι.
  2. Για το σιρόπι: Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε 200 ml νερό και 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική. To βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το φύλλο κανταΐφι.
  3. Για τη κρέμα: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βανιλίνη και τη μισή κρυσταλλική ζάχαρη και τα αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε καλά το κορν φλάουρ, το αλεύρι, την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη και τους χτυπημένους κρόκους. Παίρνουμε μερικές κ.σ. από το ζεστό γάλα και τις ρίχνουμε σταδιακά, 1 κ.σ. τη φορά, μέσα στο μπολ με το μείγμα κορν φλάουρ ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα χλιαρό χυλό (αυτό το κάνουμε για να χλιαρύνουμε το μείγμα κορν φλάουρ, διότι αν το ρίξουμε κατευθείαν σε καυτό γάλα θα σβολιάσει και θα αφήσει κόμπους στην κρέμα). Αφού κάψει καλά το μείγμα γάλακτος ρίχνουμε το χλιαρό πλέον χυλό με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα, και πολύ καλά, μέχρι να σφίξει το μείγμα, να πάρει ένα κίτρινο χρώμα και να γίνει μία σφιχτή κρέμα. Το αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γυαλίσει η κρέμα μας. Απλώνουμε ισομερώς τη κρέμα στο ταψί πάνω από το φύλλο κανταΐφι και το αφήνουμε στη άκρη μέχρι να κρυώσει και σφίξει ελαφρώς τη κρέμα.
  4. Για τη σαντιγί: Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια πηχτή σαντιγί. Με μια σπάτουλα ή με κορνέ γαρνίρουμε με τη σαντιγί όλη την επιφάνεια του ταψιού πάνω από τη κρέμα και το πασπαλίζουμε από πάνω φιστίκι Αιγίνης. Μόλις κρυώσει καλά το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. 
Πηγή Sintayes.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: