Anxie: Ένα animation που μιλάει για το άγχος της καθημερινότητας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2016

Anxie: Ένα animation που μιλάει για το άγχος της καθημερινότητας

anxie_h_by_stavrina_kykalou

          Η Anxie είναι μια γυναίκα 40 χρονών, η οποία πάσχει απο συχνές κρίσεις πανικού λόγω του φόρτου εργασίας, του άγχους και του στρες. Ζει σε ενα μικρο σπιτι μαζι με τον σκυλο της Zenx. 
Τι περιέχει, όμως, η ζωή της Anxie;
     Απο το πρωι που ξεκινάει για τη δουλειά της, επιστρεφει το απόγευμα-βραδυ, εχοντας τελειώσει τεράστιους ογκους χαρτούρας.      Μερα με τη μερα, μήνα με τον μηνα η ενεργεια της πρωταγωνιστριας μειωνεται, το ενδιαφερον για αυτου του ειδους ζωης, χανεται. Ώσπου μια μερα παιρνει μια δυναμικη αποφαση. Να αλλάξει ριζικα τη ζωη της.

Εσύ; Θα έκανες ενα τετοιο βήμα στη ζωή σου;

Το βίντεο δεν ειναι διαθεσιμο στο διαδίκτυο, για να έχει την ευκαιρία να συμμετασχει σε παρόμοια festival. Εμεις το μονο που ευχομαστε ειναι καλη επιτυχια και η Anxie να δωσει τροφή για σκέψη. Μην αφήνετε τον χρόνο να γλιστράει απο το χέρι σας χωρις να τον καταλαβαινετε.

Τεχνικός μέρος
Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε είναι το stop motion. Η κούκλα φωτογραφίζεται καρε καρε κάνοντας μια μικρή κίνηση τη φορά. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες μπαίνουν στη σειρά και με το μονταζ δημιουργείται η ψευδαίσθηση πως η κούκλα κινείται πραγματικά. Χρειάζονται 24 φωτογραφιες για ένα δευτερόλεπτο κίνησης.




Το σπίτι της Anxie




στιγμιότυπο απο τον χωρο εργασιας


1 σχόλιο:

Reveka είπε...

Sygxaritiria.
Fenete oreo thema. Tha to doume pote sto internet?

add