13 επτασφράγιστα μυστικά της ταινίας «Μόνος στο σπίτι» που οι παραγωγοί της ΔΕΝ θα ήθελαν να ξέρεις… [Εικόνες] - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2016

13 επτασφράγιστα μυστικά της ταινίας «Μόνος στο σπίτι» που οι παραγωγοί της ΔΕΝ θα ήθελαν να ξέρεις… [Εικόνες]



Η ταινία «Μόνος στο Σπίτι» δε χρειάζεται καμία εξήγηση. Όλοι μας έχουμε συνδέσει τα παιδικά μας χρόνια, παρακολουθώντας τις Χριστουγεννιάτικες μέρες την αστεία ιστορία του πανέξυπνου αγοριού Κέβιν να αντιμετωπίζει δύο όχι και τόσο έξυπνους ληστές.Η ταινία έχει καταγραφεί και στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ως μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες όλων των εποχών.
Συγκεντρώσαμε μερικά άγνωστα γεγονότα για αυτή την αγαπητή ταινία, που πιθανόν να μη γνωρίζατε. Πάμε στοίχημα ότι σύντομα θα την ξαναδείτε!


1. Το κορίτσι του Μπαζ (αδερφός του Κέβιν) στην πραγματικότητα δεν ήταν κορίτσι, αλλά ο γιος του του σκηνοθέτη, που τον μεταμόρφωσε σε κορίτσι! Ο σκηνοθέτης δεν ήθελα να αναστατώσει μια έφηβη, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία της.

2. Ο ηθοποιός Τζο Πέσκι (που παίζει τον Χάρι) συχνά ξεχνούσε ότι πρωταγωνιστούσε σε οικογενειακή ταινία, και έβριζε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, λέγοντας συχνά την αγγλική λέξη “f***“. Ο σκηνοθέτης τον συμβούλεψε να την αντικαταστήσει με τη λέξη «fridge», που σημαίνει ψυγείο.

3. Για να φαίνεται η ταινία περισσότερο ρεαλιστική, ο Τζο Πέσκι ήθελε ο Μακόλεϊ Κάλκιν να τον φοβάται πραγματικά, έτσι προσπάθησε να τον βλέπει όσο γίνεται λιγότερο στα γυρίσματα. Μια φορά, ο Πέσκι τραυμάτισε τον μικρό ηθοποιό πραγματικά κατά λάθος. Συνέβη όταν έκαναν δοκιμαστικά για τη σκηνή, όπου οι δύο ληστές κρέμασαν τον Κέβιν από ένα γάντζο, και ο Πέσκι είπε «Θα δαγκώσω κάθε δάχτυλο των χεριών σου.» Ο ηθοποιός πραγματικά δάγκωσε τα δάχτυλα του Μακόλεϊ Κάλκιν, προκαλώντας αιμορραγία.

4. Η ταινία Angels With Filthy Souls που ο Κέβιν παρακολουθεί, δεν είναι πραγματική ταινία. Γυρίστηκε μια σύντομη σκηνή με γκάνγκστερ ειδικά για χρήση στην ταινία Μόνος στο Σπίτι.

5. Η ταραντούλα που σκαρφαλώνει στο πρόσωπο του Μαρβ είναι πραγματική. Για να αποφύγουν να τρομάξει η αράχνη, ο ηθοποιός Ντάνιελ Στερν μιμήθηκε την έκφραση κραυγής, και ο ήχος προστέθηκε αργότερα.

6. Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο Σικάγο, και αυτό που φαίνεται ως το Παρίσι, στην πραγματικότητα είναι το διεθνές αεροδρόμιο του Σικάγο. Οι πολυτελείς θέσεις στο αεροπλάνο στήθηκαν στην πραγματικότητα σε ένα γήπεδο μπάσκετ σε τοπικό σχολείο, ενώ η σχολική πισίνα χρησιμοποιήθηκε σε μια σκηνή, όπου ο Κέβιν τρέχει στο πλημμυρισμένο υπόγειο του σπιτιού του.

7. Το σπίτι όπου μένει η οικογένεια του Κέβιν, βρίσκεται στην πόλη Winnetka στη πολιτεία του Ιλινόις. Η κατοικία τριών ορόφων βγήκε για πώληση το 2011 για 2,4 εκατομμύρια δολάρια και αγοράστηκε την επόμενη χρονιά για 1,585 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα το σπίτι είναι τουριστική ατραξιόν.

8. Ο ρόλος του Χάρι αρχικά προσφέρθηκε στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Τζον Λόβιτζ, αλλά αρνήθηκαν και οι δύο.

9. Ο πραγματικός αδερφός του Μακόλεϊ Κάλκιν, ο Κίραν, παίζει το ρόλο του Φούλερ στη ταινία, τον μικρότερο ξάδερφο του Κέβιν που βρέχει συνεχώς το κρεβάτι του.

10. Το μαγνητόφωνο Talkboy που φαίνεται στη ταινία δεν είναι πραγματικό προϊόν, και φτιάχτηκε ειδικά για την ταινία. Ωστόσο, πολλοί θαυμαστές της ταινίας ήθελαν να αποκτήσουν ένα παρόμοιο. και μέσα σε μερικά χρόνια εμφανίστηκε στα καταστήματα.

11. Κάποιοι είναι πεπεισμένοι ότι στην ταινία φαίνεται ο Έλβις Πρίσλεϋ. Υποστηρίζουν ότι ο άντρας που στέκεται πίσω από τη μητέρα του Κέβιν είναι ο ίδιος ο Πρίσλεϋ.


12. Τα γυαλιά που πατάει ο Μαρβ όταν μπαίνει μέσα από το παράθυρο, φτιάχτηκαν από γλυκά. Για να είναι ασφαλής, ο ηθοποιός Ντάνιελ Στερν φορούσε λαστιχένιες σόλες, όταν έπρεπε να φαίνεται ξυπόλητος.

13. Ο Μακόλεϊ Κάλκιν ζωγράφισε στην πραγματικότητα το χάρτη που δείχνει όλες τις παγίδες που έστησε στο σπίτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add