Η φράση του Σνέιπ που αποκάλυψε το μυστικό του στον Χάρι Πότερ, από την πρώτη κιόλας ταινία! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2016

Η φράση του Σνέιπ που αποκάλυψε το μυστικό του στον Χάρι Πότερ, από την πρώτη κιόλας ταινία!



Μπορεί η ιστορία του Χάρι Πότερ να έφτασε στο τέλος της, είναι γεγονός όμως ότι τα βιβλία και οι ταινίες του έχουν αφήσει ιστορία και θα ζουν για πάντα στις καρδιές μας. Όσες φορές και να διαβάσεις από την αρχή τα βιβλία του, όσες φορές και να δεις τις ταινίες, ποτέ δεν θα είναι αρκετό. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται και ευκαιρίες να δώσουμε μεγαλύτερη βάση σε μικρές λεπτομέρειες που πιθανώς έκρυβαν κωδικοποιημένα μηνύματα που μας είχαν ξεφύγει. Κάτι που επαληθεύεται μέσα από θεωρίες ορισμένων fans που προκαλούν απλά... mindblown!
Μια τέτοια θεωρία ήταν και του χρήστη tomhiddles στο Tumblr, που συνειδητοποίησε ότι οι πρώτες λέξεις του καθηγητή Snape στον Harry, περιείχαν κρυφά μηνύματα συμπόνιας, αφού παρά το αυστηρό και ψυχρό παρουσιαστικό του, είχε αδυναμία στον Harry.
Έτσι στην πρώτη ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ο Σέβερους Σνέιπ (που τον είχε υποδυθεί ο αείμνηστος Alan Rickman) ρώτησε τον Χάρι:
Πες μου, τι έχω εάν προσθέσω λουομένη ρίζα ασφόδελου σε εκχύλισμα αρτεμισίας;


Το μήνυμα κρύβεται στον ασφόδελο, το οποίο είναι μια ποικιλία κρίνου (στα αγγλικά ονομάζεται lily, όπως και η μητέρα του Χάρι) και σύμφωνα με την ερμηνεία των ονομάτων των λουλουδιών τη βικτωριανή εποχή, σημαίνει "my regrets follow you to the grave". Αντίστοιχα wormwood (αρτεμισία) σημαίνει absense (απουσία) και είναι σύμβολο της θλίψης.

Ουσιαστικά, αν συνδυάσεις τα παραπάνω, προκύπτει η φράση "I bitterly regret Lily's death"δηλαδή «Μετανιώνω βαθύτατα για τον θάνατο της Λίλι».
Τέλος, υπήρχε η αντίληψη ότι το ασφόδελο ήταν το αντίδοτο για το δάγκωμα των φιδιών, το οποίο συμπίπτει με το γεγονός ότι ο Βόλντερμοντ (που σκότωσε τη μητέρα του Χάρι) είναι συνδεδεμένος με φίδια (ποιος μπορεί να ξεχάσει την άκρως ελκυστική Ναγκίνι)...

Σύμπτωση; Ή μήπως η συγγραφή επτά βιβλίων Χάρι Πότερ απαιτεί πολύ περισσότερη δουλειά απ' όσο πιστεύαμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add