Αυτή είναι η μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον ΟΑΣΘ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2016

Αυτή είναι η μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον ΟΑΣΘ


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το ζήτημα του ΟΑΣΘ καταθέτουν αυτή την ώρα στον αρμόδιο εισαγγελέα Δήμαρχοι, Περιφερειάρχης και φορείς της Θεσσαλονίκης. «Αυτή η παρωδία δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε κατά την άφιξή του στο Δικαστικό Μέγαρο, ο Απ. Τζιτζικώστας. «Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει που θα κινηθούν οι ευθύνες», δήλωσε ο κ. Γ. Μπουτάρης.

Όπως αναφέρεται η καταγγελία –αναφορά από 15 υπογράφοντες που έχει στα χέρια του το typosthes.gr είναικατά «Παντός υπευθύνου, ενεχομένου ως αυτουργού, συναυτουργού, ηθικού αυτουργού ή συνεργού στις πράξεις και παραλείψεις που αναφέρονται με την παρούσα καθώς και σε αυτές που θα προκύψουν από τη διενεργηθείσα εισαγγελική έρευνα».

Και συνεχίζει η καταγγελία – αναφορά «Αξιότιμη Κυρία Εισαγγελεύ, Ως κάτοικοι και πολίτες της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και πρωτίστως υπό τη θεσμική μας ιδιότητα θεωρούμε ηθικό μας καθήκον και υψίστης προτεραιότητας υποχρέωσή μας να προσφύγουμε ενώπιον ΣΑΣ ,προκειμένου να ζητήσουμε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας ως της πλέον αρμόζουσας αρχής σχετικά με την έρευνα των τυχόν ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων φορέων για το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει στην πόλη μας όσον αφορά την λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών και ειδικότερα την κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων υπό το Νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Όπως πια έχει ευρέως καταστεί γνωστό στο πανελλήνιο, για δωδέκατη μέρα σήμερα συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας που έχουν ομόφωνα αποφασίσει οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα οι αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη να έχουν παραλύσει, οι πολίτες να βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία, η αγορά της Θεσσαλονίκης και ο εμπορικός κόσμος να βρίσκεται σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση, δεδομένου ότι οι Αστικές Συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ είναι το μοναδικό Δημόσιο μέσο Συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη.

Η καταγγελία – αναφορά δεν «βάζει στο κάδρο» τους εργαζομένους, καθώς αναφέρει πως «Με δεδομένο το γεγονός ότι τόσο το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όσο και η διοίκηση του ΟΑΣΘ γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό τις οικονομικές υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους που απορρέουν από την μεταξύ τους υπογραφείσα Σύμβαση, εντούτοις επέδειξαν αδικαιολόγητη ολιγωρία και υπαίτια καθυστέρηση στην επίλυση των μεταξύ τους διαφορών με αποτέλεσμα η πόλη της Θεσσαλονίκης και οι πολίτες της να βιώνουν την απόλυτη έλλειψη δημόσιων συγκοινωνιών».

Στην μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται «Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ώστε να ερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων φορέων σχετικά με το ως άνω καταγγελλόμενο γεγονός. Ζητούμε επίσης να ερευνηθεί και πάσα άλλη ποινική ευθύνη και ποινικά κολάσιμη πράξη προκύψει ώστε νααποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών». 

Οι 15 που υπογράφουν τη μήνυση:
Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας,
Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου,
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης,
Δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας,
Δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος,
Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης,
Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας
Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Ιωάννης Τσουκνιδάς,
Δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος
Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης,
Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης,
Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτριος Δεμουρτζίδης
Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης,
Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος,
Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add