Θυμάστε τον Πυροσβέστη που είχε Κάψει ολοσχερώς το Πρόσωπό του εν ώρα Υπηρεσίας; Δείτε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλλαγή του . - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Αυγούστου 27, 2016

Θυμάστε τον Πυροσβέστη που είχε Κάψει ολοσχερώς το Πρόσωπό του εν ώρα Υπηρεσίας; Δείτε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλλαγή του .

Για 14 χρόνια ο πυροσβέστης Patrick Hardison έπρεπε να αντιμετωπίζει τα βλέμματα των περαστικών και τον φόβο των παιδιών του, αφού είχε πάθε σοβαρά εγκαύματα σε μία φωτιά και είχε χάσει το πρόσωπό του. Αλλά ένα χρόνο πριν του δόθηκε μία νέα ευκαιρία στη ζωή αφού του έκαναν μεταμόσχευση προσώπου.

Η επέμβαση κράτησε 26 ώρες, αλλά ο ίδιος λέει πως τώρα δεν χρειάζεται πια να υποφέρει την ταπείνωση. Νιώθει ένας απλός τύπος που περπατάει στον δρόμο
“Με κοιτάζουν στον δρόμο και ξέρουν πως κάτι έχει συμβεί, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν ότι έχω κάνει μεταμόσχευση προσώπου.”

Ο Hardison ήταν μόλις 27 χρονών, τον Σεπτέμβριο του 2001, όταν πήγε να σβήσει τη φωτιά που θα άλλαζε τη ζωή του για πάντα. Μπήκε μέσα στο σπίτι, αλλά το ταβάνι κατέρρευσε και τον παγίδευσε μέσα. Η ζέστη έκανε την μάσκα του να λιώσει στο πρόσωπό του, χωρίς να έχει τρόπο να σβήσει τη φωτιά.

Λέει πως έβγαλε τη μάσκα του, έκλεισε τα μάτια του και κράτησε την αναπνοή του, τρέχοντας προς την έξοδο. Οι χειρούργοι είπαν πως κατάφερε έτσι να σώσει την όραση και τα πνευμόνια του. Το πρόσωπό του όμως είχε υποστεί μεγάλη ζημιά.

Έμεινε 63 μέρες στο νοσοκομείο και του έβαλαν ιστούς από τους μηρούς στο πρόσωπό του για να μοιάζει με πρόσωπο.

Έχασε τα αυτιά, τα χείλια του, το περισσότερο κομμάτι της μύτης του και τα βλέφαρά του. Έτσι, δεν μπορούσε να δει καλά. Όταν γύρισε σπίτι, τα παιδιά του τον φοβόντουσαν.
“Υπάρχουν και χειρότερα πράγματα από τον θάνατο,” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, έκανε 71 επεμβάσεις για να προσπαθήσει να αναδομήσει το πρόσωπο, τη μύτη και τα βλέφαρά του. Η κατάστασή του τον είχε ρίξει σε κατάθλιψη.
Παρόλο που είχε δύο παιδιά, το ατύχημα πίεσε πολύ τον γάμο του και μετά από 10 χρόνια γάμου, τελικά χώρισε με τη γυναίκα του, Chriss

Αργότερα κήρυξε πτώχευση και έχασε το σπίτι του. Έπειτα εξήγησε πως από τα τόσα χρόνια επεμβάσεων, είχε εθιστεί στα παυσίπονα, κάτι που είχε μεγάλο αντίκτυπο στη δουλειά του.
Τελικά, αποφάσισε να προσπαθήσει να κάνει μεταμόσχευση προσώπου και μπήκε σε λίστα αναμονής. Αφού βρέθηκε ο δότης και μετά από 26 ώρες χειρουργείο και περισσότερους από 100 χειρούργους, τελικά τα είχε καταφέρει. Έχουν περάσει 12 μήνες από τότε και το μόσχευμα δεν το έχει απορρίψει ο οργανισμός του.
Ενώ έχει ακόμα πολλές δυσκολίες μπροστά του, πλέον έχει αρχίσει να παίρνει πίσω τη ζωή που είχε χάσει για 14 χρόνια.

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add