Όταν η φύση ζωγραφίζει: Τα πολύχρωμα βράχια της Κίνας (φωτό) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Ιουλίου 26, 2016

Όταν η φύση ζωγραφίζει: Τα πολύχρωμα βράχια της Κίνας (φωτό)


Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία και αξιοθέατα του κόσμου

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία και αξιοθέατα του κόσμου, ενώ έχει ψηφιστεί από τους Κινέζους ως ένα από τα θαύματα της φύσης της χώρας τους. Ο λόγος για το Εθνικό Γεωλογικό Πάρκο Zhangye Danxia που είναι επίσης γνωστό και ως Zhangye Danxia (Landform).

Βρίσκεται κοντά στην πόλη Zhangye στην Κίνα στη βορειοδυτική επαρχία Gansu και καλύπτει μια έκταση 510 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το συγκεκριμένο Πάρκο είναι γνωστό για τα πολύχρωμα πετρώματα του, τα βράχια που μοιάζουν με... ουράνιο τόξο.

Τα σπάνια βράχια, που μπορούν να θεωρηθούν και βουνά, έχουν σε διάφορα σημεία εκατοντάδες μέτρα ύψος και σύμφωνα με τους γεωλόγους είναι το αποτέλεσμα των εναποθέσεων του ψαμμίτη και των άλλων ορυκτών που τοποθετήθηκαν εκεί πάνω από 24 εκατομμύρια χρόνια πριν. Το αποτέλεσμα, λένε ότι μοιάζει με ένα «κέικ» με στρώματα και συνδέεται με την ίδια δράση των τεκτονικών πλακών που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία τμημάτων των βουνών των Ιμαλαΐων. Ο άνεμος, η βροχή και ο χρόνος δημιούργησαν αυτά τα μεγάλα βράχια με τα διαφορετικά χρώματα, σχέδια και μεγέθη.
Οι πολύχρωμες κορυφογραμμές μοιάζουν να ενώνονται με τον ορίζοντα δημιουργώντας ένα σπάνιο και πανέμορφο αποτέλεσμα. Οι σχηματισμοί που δημιουργούνται είναι άλλες φορές ομαλοί και άλλες πιο απότομοι αλλά το αποτέλεσμα εξίσου εντυπωσιακό. Μοναδικές εικόνες δημιουργούνται επίσης όταν οι κορυφές ξεχωρίζουν ανάμεσα στην ομίχλη και τα σύννεφα δημιουργώντας αντικατοπτρισμούς.

Το 2005, το Zhangye Danxia ψηφίστηκε από μια ομάδα σπουδαίων δημοσιογράφων ως μία από τις πιο όμορφες περιοχές στην Κίνα. Το 2009, το περιοδικό National Geographic επέλεξε το Zhangye Danxia ως μία από τις «έξι πιο όμορφες περιοχές με σπάνια γεωμορφία» στην Κίνα. Πράγματι το φυσικό τοπίο που έχει δημιουργηθεί είναι εντυπωσιακό και οι φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από το σημείο είναι καθηλωτικές. Δεκάδες φωτογράφοι συρρέουν κάθε χρόνο για να το απαθανατίσουν τις διάφορες ώρες της ημέρας.
Η περιοχή εδώ και κάποια χρόνια έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο και χιλιάδες τουρίστες το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Μάλιστα έχει κατασκευαστεί μια σειρά από οδούς πρόσβασης για να βοηθήσει τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τα πετρώματα. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα στη βελτίωση της πρόσβασης καθώς αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης των τουριστών. Η Guardian έχει χαρακτηρίσει μάλιστα της περιοχή ως το «Βουνό-ουράνιο τόξο της Κίνας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: