ΟΑΕΔ: Ποια προγράμματα θα τρέξουν μέχρι τον Οκτώβριο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2016

ΟΑΕΔ: Ποια προγράμματα θα τρέξουν μέχρι τον Οκτώβριο

Newsroom , CNN Greece

Πηγή: EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Από τις αρχές Αυγούστου έως και τον Οκτώβριο αναμένεται να υλοποιηθούν 6 προγράμματα για ανέργους από τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας.
Συγκεκριμένα, τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν είναι τα εξής:

Αρχές Αυγούστου θα ξεκινήσουν τα δύο νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 13.000 νέους από 18 έως 29 ετών που θα είναι εναρμονισμένα με το αντικείμενο των σπουδών τους. Επί 4 μήνες οι νέοι θα καταρτιστούν σε επιχειρήσεις και στη συνέχεια, για 8 μήνες θα απασχοληθούν (με διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και με μισθολογικό κόστος, το οποίο θα καλυφθεί από τα συγκεκριμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ) στις ίδιες ή και σε άλλες επιχειρήσεις και πάλι στο αντικείμενο των σπουδών τους.

Από το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν προγράμματα για νέους 18-24 ετών που αφορούν 10.000 θέσεις και για νέους 25-29 ετών για 3.000 θέσεις εργασίας, για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας άμεσα συνδεδεμένης με το αντικείμενο σπουδών τους.

Επιπλέον, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα υποστήριξης της απασχόλησης για 1.575 ανέργους και πρόγραμμα για 1.000 άτομα με ειδικές ανάγκες σε ΚοινΣΕΠ.

Το τελευταίο είναι το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για ανέργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, το οποίο αφορά 11.000 νέους διαφόρων ειδικεύσεων.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα “τρέχουν” και τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για τους 17 + 34 δήμους και τα hot spot που αφορούν συνολικά 24.574 ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: