Euro 2016: Η Ιταλία απέκλεισε την Ισπανία και περιμένει τη Γερμανία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Ιουνίου 27, 2016

Euro 2016: Η Ιταλία απέκλεισε την Ισπανία και περιμένει τη Γερμανία

Γλυκιά εκδίκηση για την συντριβή στον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης πήρε η Ιταλία, που νίκησε 2-0 την Ισπανία και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του EURO 2016. Ο Τζόρτζο Κιελίνι στο 33΄ και ο Γκρατσιάνο Πελέ στο 90+1΄ πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης που έγινε στο «Stade de France» και έστειλαν τη «Σκουάντρα Ατζούρα» στους «8», όπου περιμένει η Γερμανία, το Σάββατο στο Μπορντό.

Για την Ισπανία, ο κύκλος της καλύτερης εθνικής ομάδας του 21ου αιώνα κλείνει στο Παρίσι. Τις διαδοχικές επιτυχίες των EURO 2008, 2012 και ενδιάμεσα του Μουντιάλ 2010 διαδέχθηκαν οι κακές εμφανίσεις και η εσωστρέφεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας (2014) και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας.

Η κυριαρχία της Ιταλίας στο πρώτο ημίχρονο ήταν ολοκληρωτική, ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη. Σίγουρα οι «Ατζούρι» είχαν δείξει τα... δόντια τους από τη φάση των ομίλων, αλλά θα περίμενε κανείς ότι απέναντι τους πρωταθλητές των δύο τελευταίων διοργανώσεων τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Ομως, η Ιταλία όχι απλώς ήταν καλύτερη, αλλά κατάφερε να γκρεμίσει όλο το ισπανικό οικοδόμημα της τελευταίας δεκαετίας. Η στατιστική «μιλάει» από μόνη της.

Στα πρώτα 45 λεπτά υπήρχε σχεδόν απόλυτη ισορροπία στις ολοκληρωμένες πάσες (Ιταλία 208 - Ισπανία 211) με την κατοχή ελαφρά υπέρ της «Λα Ρόχα» (47%-53%). Με άλλα λόγια, το περίφημο passing game της ομάδας του Ντελ Μπόσκε πήγε... περίπατο, αφού η αλληλοκάλυψη των Ιταλών υπήρξε άψογη, το ίδιο και η κυκλοφορία της μπάλας. 

η συνεχεια του αρθρου εδω: http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: