Θεσσαλονίκη: Έρχονται τα πρώτα 5 Ιατρεία της Γειτονιάς! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2016

Θεσσαλονίκη: Έρχονται τα πρώτα 5 Ιατρεία της Γειτονιάς!



Την ένταξη του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου στην πιλοτική φάση του προγράμματος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εξήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Υπεύθυνος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός.

'Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδαρός, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα, ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου είναι ο πρώτος Δήμος της Βόρειας Ελλάδας που ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή για την ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με νέες δομές, οι οποίες θα στελεχωθούν και αναμένεται να λειτουργήσουν στις αρχές του 2017.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος προβλέπεται η δημιουργίαπέντε Ιατρείων Γειτονιάς, τα οποία θα παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, πρόληψης και αγωγής υγείας χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους δημότες.

Παράλληλα στους σχεδιασμούς του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, το οποίο θα ενισχυθεί με προσωπικό ενώ θα τεθεί σε 24ωρη λειτουργία επτά ημέρες την εβδομάδα.

"Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ικανοποίησε τα αιτήματά μας για αύξηση και αναβάθμιση των δομών υγείας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανακούφιση των χιλιάδων κατοίκων του δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Θεσσαλονίκης” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add