Δικαίωμα στους Έλληνες να αγοράσουμε οι ίδιοι τα δάνειά μας πριν πουληθούν στα ξένα funds - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Μαΐου 31, 2016

Δικαίωμα στους Έλληνες να αγοράσουμε οι ίδιοι τα δάνειά μας πριν πουληθούν στα ξένα funds


Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 

Ξεκίνησε μια νέα ψηφοφορία στη σελίδα «Ψηφίσματα Πολιτών» του Avaaz που μπορεί να σας ενδιαφέρει: Σε λίγες βδομάδες, ξένα, κερδοσκοπικά funds θα μπορούν να αγοράζουν τα δάνειά μας από τις Ελληνικές τράπεζες κοψοχρονιάς. 

Για παράδειγμα, ένα στεγαστικό δάνειο 100.000 ευρώ που πήρε μια οικογένεια, θα μπορεί να πουληθεί σε ξένο fund στα 15.000 ευρώ. Αλλά η οικογένεια ακόμη θα χρωστάει τα 100.000 στο fund! Γι’ αυτό ζητάμε να περάσει νόμος που να αναγκάζει τις τράπεζες να δίνουν πρώτα την ευκαιρία στους Έλληνες να αγοράσουν οι ίδιοι το δάνειό τους στην τιμή που θα το πούλαγαν στο fund. Ίσως είναι μια από τις λίγες ευκαιρίες που έχουμε να σταματήσουμε τα αρπαχτικά funds. Υπόγραψε το ψήφισμα εδώ: 


Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να δώσει το δικαίωμα στους δανειολήπτες να υποβάλουν πρόταση εξαγοράς των δανείων πριν την πώληση τους στα ξένα funds. Για την τράπεζα δεν θα έχει καμία διαφορά, θα εισπράξει ακριβώς το ίδιο ποσό που θα έδινε το fund. 

Πρόσφατα, νομοθετήθηκε στην Κύπρο κατά την διάρκεια της 8ης αξιολόγησης και ενώ δεν είχε εξέλθει από το μνημόνιο, η δυνατότητα του δανειολήπτη και του εγγυητή εντός 45 ημερών να υποβάλει πρόταση στην τράπεζα για την εξαγορά του δανείου του. 

Στήριξε υπογράφοντας το ψήφισμα, για να αποφύγουμε τον αφανισμό της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από επιθετικές κερδοσκοπικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και τον αφελληνισμό των ελληνικών επιχειρήσεων ή το οριστικό κλείσιμο τους: 

Με ελπίδα, 
Σπύρος και η ομάδα του Avaaz 

ΥΓ: Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύτηκε στη σελίδα «Ψηφίσματα Πολιτών» του Avaaz. Είναι εύκολο να ξεκινήσεις τη δική σου ψηφοφορία για ένα θέμα που σε ενδιαφέρει, κάνοντας κλικ εδώ:https://avaaz.org/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add