Δίδυμος: ο αξιολάτρευτος μπαγάσας! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016

Δίδυμος: ο αξιολάτρευτος μπαγάσας!


Δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν Δίδυμο ότι είναι τύπος βαρετός

Για ένα πράγμα μόνο, δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν Δίδυμο: ότι είναι τύπος βαρετός. Μη μου πείτε ότι ποτέ δε συναντήσατε Δίδυμο που σας συνεπήρε με το μπρίο του και το διαβολεμένο του μυαλό! Όπως επίσης, μην αρνηθείτε ότι δεν γνωρίσατε κι άλλον έναν, που ευχαρίστως θα κοπανούσατε στο κεφάλι με ότι θα βρίσκατε μπροστά σας! Καμιά φορά, οι Δίδυμοι πετυχαίνουν εκεί που πολλά ζώδια αποτυγχάνουν: να εκμαιεύουν διαμετρικά αντίθετα συναισθήματα σε εκείνους που τους συναναστρέφονται. Αποκτούν φανατικούς οπαδούς και θαυμαστές, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που θα τους κρίνουν σκληρά και ανελέητα. Δεν είναι και τόσο παράλογο να συμβαίνει αυτό, αν το σκεφτείτε καλά.

Ο ανώτερος Δίδυμος είναι εκείνος που χρησιμοποιεί τη διάνοια του με τρόπο αξιοζήλευτο, και συνδυάζει υποδειγματικά, ένα μυαλό αστέρι με χαρακτήρα ισορροπημένο κι υγιή. Τον συναντάς, κι έπειτα, εύχεσαι ο κόσμος όλος να κατοικούνταν από ανθρώπους τέτοιας ποιότητας και τέτοιας λογικής. Τι απλά που θα ήταν τα πράγματα!
Από την άλλη, πέφτεις και σπας τα μούτρα σου, χαλάς τις καλές σου εντυπώσεις, όταν συναντήσεις τον Δίδυμο που διαθέτει μόνο μεγάλο στόμα και μηδέν προσωπικότητα. Κι αυτός, φίλοι μου, είναι ο παντελής εκφυλισμός της καλής φαιιάς ουσίας που μπορεί να διαθέτει ένας άνθρωπος.


Για ένα πράγμα μόνο, δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν Δίδυμο: ότι είναι τύπος βαρετός. Σου αρέσει ή όχι, ένα Δίδυμος, δεν σταματά ποτέ τη φυσική ροή των πραγμάτων και της ζωής. Βαδίζει πάντα μπροστά, δεν χάνει το χρόνο του, δεν μεμψιμοιρεί, δεν μένει ποτέ ο ίδιος και εννοείται ότι... βαριέται εύκολα και γρήγορα τους πάντες και τα πάντα! Ακόμα κι αν ευθαρσώς δηλώνει χιλιοπρόσωπος, το αστείο είναι ότι εκείνος δεν έχει κανένα πρόβλημα, δεν νιώθει κανένα κόμπλεξ και δε θα εκτροχιαστεί από την πορεία του για να κάνει τα χατίρια κανενός. Ξέχασα να σου πω ότι ο Δίδυμος, όσο γενναιόδωρος είναι με τα λόγια, τόσο φειδωλός είναι με τις πράξεις. Με τα λόγια θα κτίσει παλάτια, αλλά ας αναλάβουν άλλοι την κατασκευή. Εκείνος έχει ήδη κάνει άλλα σχέδια.

Μικρή προειδοποίηση σου κάνω, για ένα πράγμα μεγάλο: Αν στοιχηματίσεις για όσα εσύ αισθάνεσαι, κράτα τα λεφτά σου και μη στοιχηματίσεις πάνω στον Δίδυμο. Να σου θυμίσω ότι από λόγια πάμε καλά, από συναίσθημα οκ, αλλά από δεσμεύσεις, μάλλον να περιμένεις να μας τελειώσει γρήγορα η χαρά. Δεν υποτιμώ την καρδιά τους, απλά δίνω έμφαση στο μυαλό τους, κι άρα και στη διάθεση τους: κινείται γρήγορα, αλλάζει γνώμες, δεν αποκτά εμμονές, είναι πολύ πιο ρευστό, από όσο μάλλον θα επιθυμούσες. ... Αουτς!

Δεν έχει κανένα νόημα όμως να του κρατάς μούτρα για όσα δεν μπορεί να σου δώσει. Κι αν καμιά φορά, στα είπε πιο ηλιόλουστα και πιο όμορφα, από όσο είναι στην πραγματικότητα, το λάθος να ξέρεις, εκείνος ποτέ δε θα το χρεωθεί.

Λυπάται αν σε πλήγωσε, αλλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: