Η Μέθοδος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Πως να Χορτάσετε Ύπνο Μόλις σε 4 Ώρες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2016

Η Μέθοδος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Πως να Χορτάσετε Ύπνο Μόλις σε 4 Ώρες

Ο πολυφασικός ύπνος συχνά συσχετίζεται με το όνομα του πιο διάσημου εφευρέτη της Αναγεννησιακής εποχής, της ιδιοφυΐας Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Φυσικά χρειαζόταν αρκετό χρόνο για να αναπτύξει τις ιδέες του, που όμως δεν του αρκούσε. Έτσι προσπάθησε να αντλήσει αυτό το χρόνο από την καθημερινή του ανάγκη για ύπνο.

Αυτό το σχέδιο περιλάμβανε το σπάσιμο της κανονικής νυχτερινής ξεκούρασης σε μερικά μέρη – κάνοντας τον “πολυφασικό”, που αναφέρεται στην πρακτική του ύπνου αρκετές φορές σε ένα 24ωρο. Έτσι ο Ντα Βίντσι κοιμόταν για 15 λεπτά κάθε τέσσερις ώρες. Ως αποτέλεσμα, μείωσε το συνολικό του ύπνο σε μιάμιση ώρα την ημέρα. Ο χρόνος που εξοικονόμησε σε ξεκούραση, αξιοποιήθηκε για την δημιουργική του δουλειά. Λέγεται ότι χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο ύπνου για πολλά χρόνια της ζωής του, χωρίς να νιώσει ποτέ κουρασμένος.

Είναι γνωστό, ότι η πιο παραγωγική στιγμή για εργασία και δημιουργικότητα είναι μετά από ένα καλό ύπνο. Τότε η ικανότητα του ατόμου βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Η σύντομη διακοπή για ξεκούραση ανά τέσσερις ώρες οδηγεί σε αύξηση του χρόνου που ένα άτομο μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικά, ως συνέπεια της ξεκούρασής του.

Χρόνια πρακτικής και πειραματισμού από όσους έζησαν μετά τον Ντα Βίντσι μας δίνουν τα εξής αποτελέσματα του πολυφασικού ύπνου:
Ύπνος για 30 λεπτά κάθε 6 ώρες (η μέθοδος Dymaxion)
Ύπνος για 20 λεπτά κάθε 4 ώρες (η μέθοδος uberman)
Ύπνος το βράδυ για 1,5 — 3 ώρες και στη συνέχεια 3 φορές κατά τη διάρκεια της μέρας για 20 λεπτά (η μέθοδος everyman)
Ύπνος το βράδυ για 2 ώρες και στη συνέχεια για 1 φορά το απόγευμα για 20 λεπτά (η μέθοδος tesla)
Ύπνος το βράδυ για 5 ώρες και στη συνέχεια για 1,5 ώρα το απόγευμα (η μέθοδος της siesta).

Όλες τους είναι αποτελεσματικές!

Είναι καλό να έχουμε υπόψη, ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, και ως συνέπεια οι διάφοροι τύποι πολυφασικού ύπνου να μη ταιριάζουν στον καθένα. Αν θέλετε να δοκιμάσετε να κάνετε αυτή τη μετάβαση σε αυτού του είδους ξεκούρασης, συνιστάται να μην οδηγείτε όχημα και να μη πάρετε σημαντικές αποφάσεις, μέχρι να είστε απολύτως βέβαιοι ότι η μείωση του ύπνου δεν είχε παρενέργειες στον εαυτό σας.

Πηγή: fanpage.gr | Tο διαβάσαμε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: