Marina Abramović Announces New Participatory Performance Project in Athens - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Ιανουαρίου 24, 2016

Marina Abramović Announces New Participatory Performance Project in Athens


Μαρίνα Αμπράμοβιτς.
Φωτογραφία: Manfred Werner / Tsui μέσω του Wikimedia Commons.

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς είναι έτοιμη να έχει μια πολυάσχολη πηγή. Ο καλλιτέχνης θα πραγματοποιήσει ένα έργο μεγάλης κλίμακας στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα στις 10 Μαρτίου.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός NEON της Ινδίας , το Ινστιτούτο Marina Abramović (MAI) και ο ίδιος ο Abramović θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρόγραμμα «Performance and Immaterial Art» στο μουσείο. Το «NEON-MAI Lab» θα διεξαχθεί παράλληλα με ένα δεύτερο πρόγραμμα εκδηλώσεων και στο μουσείο, το οποίο χρησιμοποιεί τη μέθοδο Abramović για να προσελκύσει τους θεατές, οι οποίοι γίνονται σύντομα συμμετέχοντες.


"Ζούμε σε έναν κόσμο συνεχούς απόσπασης της προσοχής μας, όπου ο χρόνος για να συνδεθούμε με τον εαυτό μας γίνεται όλο και πιο δύσκολος", δήλωσε ο Αμπράμοβιτς του έργου. "Έχω σχεδιάσει αυτή την εμπειρία για να δώσω στο κοινό την ευκαιρία να απαλλαγεί από αυτές τις περισπασμούς και να συνδεθούν με τον εαυτό τους, μεταξύ τους και με την παρούσα στιγμή. Ποτέ δεν ήταν πιο σχετικό, παρά στην Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. "

Μαρίνα Αμπραμόβιτς, σπίτι με θέα στον Ωκεανό στην αίθουσα Sean Kelly Gallery Νέα Υόρκη (2002)
Φωτογραφία από τον Steven P. Harris. Εικόνα: Ευγενική παραχώρηση του Αρχείου Marina Abramović.

"Είμαστε όλοι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να δημιουργήσουμε μια καταπληκτική εμπειρία για το κοινό", ανέφερε η διευθύντρια της NEON, κ. Elina Kountouri, στην artnet News. Εξήγησε ότι "ο Αμπράμοβιτς και η ομάδα του" εκπαιδεύονταν από μια ομάδα ελληνικών καλλιτεχνών στην μέθοδο Abramović. Ως αποτέλεσμα, "ολόκληρο το κτίριο στο Μουσείο Μπενάκη θα μετατραπεί σε ένα ζωντανό χώρο επιδόσεων όπου οι άνθρωποι θα εξετάσουν τα ανθρώπινα όρια, τη δύναμη και ενδεχομένως την εμπιστοσύνη". 

Ο Κουντούρι αισθάνεται ότι η συνεργασία είναι φυσική. "Ο στόχος μας με την NEON είναι να φέρει τη σύγχρονη κουλτούρα πιο κοντά στο ευρύ κοινό, όχι μόνο τους γνώστες, αλλά και να υποστηρίξει και να παρουσιάσει τις δυνατότητες της ελληνικής δημιουργικότητας". 

Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Terra Comunal: Μαρίνα Αμπράμοβιτς + ΜΑΙ, Η μέθοδος Αμπράμοβιτς.
Φωτογραφία: © Christian Cravo Ευγενική παραχώρηση του αρχείου της Marina Marina Abramović.

Το Εργαστήριο NEON-MAI θα αποτελείται από τον ίδιο τον Abramović, ο οποίος συνεργάζεται με τους καλλιτέχνες που έχουν αναδείξει τις αρχές της καλλιτεχνικής μεθόδου. Αναπτύχθηκαν πάνω από 40 χρόνια πρακτικής, η σειρά ασκήσεων που απαρτίζουν τη μέθοδο Abramović έχει σχεδιαστεί για να ωθήσει τα όρια του σώματος και του μυαλού. Η εργασία αυτή αποσκοπεί στο να θολώσει τη γραμμή μεταξύ του κοινού και της τέχνης που δημιουργείται.


Ο Αμπράμοβιτς είχε γερά τα χέρια τους τους τελευταίους μήνες ενώ ήταν σε δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγο Ulay και γράφοντας την αυτοβιογραφία της , γι 'αυτό το έργο μπορεί να προσφέρει μια ευχάριστη καλλιτεχνική διέξοδο για τον καλλιτέχνη.

Το εργαστήριο NEON-MAI θα προβάλλεται από τις 10 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα. δημόσιες συμμετοχικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στο μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add