Στήθος γαλοπούλας με σάλτσα κρασιού - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2015

Στήθος γαλοπούλας με σάλτσα κρασιού

Συστατικά
1/2 κιλό φιλεταρισμένο στήθος γαλοπούλας
2/3 φλιτζάνι ζωμό κρέατος με λιγότερο αλάτι
1/4 φλιτζάνι κρασί πόρτο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αποξηραμένα κεράσια
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα μαύρο κεράσι
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

Τρόπος μαγειρέματος
Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Χτύπησε λίγο τα φιλέτα σου με σφυράκι κουζίνας ή πέρασέ τα με έναν πλάστη.
Ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι ζωμό με το κρασί και όλα τα υπόλοιπα 5 συστατικά (κεράσια, μαρμελάδα, σος, μπαλσάμικο, πιπέρι).
Ανακάτεψε με ένα σύρμα τον υπόλοιπο ζωμό και το κορνφλάουερ.
Λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια με υψηλή φωτιά.
Πρόσθεσε τη γαλοπούλα και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
Γύρισε τη γαλοπούλα από την άλλη πλευρά και ψήσε για 1 λεπτό.
Αφαίρεσέ την από το τηγάνι.
Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το δεντρολίβανο και μαγείρεψε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς . Πρόσθεσε το μείγμα κρασιού και άφησε το να βράσει.
Μαγείρεψε για 2 λεπτά.
Πρόσθεσε το μείγμα με το κορνφλάουερκαι βράσε για 1 λεπτό.
Σέρβιρε τη σάλτσα με την γαλοπούλα.

Πηγή:boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: