Το magazino1 προτείνει: The Book Of Blood: Human Writes - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Οκτωβρίου 04, 2015

Το magazino1 προτείνει: The Book Of Blood: Human Writes

04/10/2015 | 10:41
Η Leibniz Live Art Company είναι μια ομάδα performance, η οποία ιδρύθηκε από τους Ernst Fischer και Helen Spackman το 2005. Το σχήμα έχει δημιουργήσει 5 βασικά έργα performances/ εγκαταστάσεις μέχρι σήμερα (“The ship of Fools”, “The Book of Dust”, “The Book of Blood”, “Ghost Letters”, “Passion/Flower”), τα οποία έχουν παρουσιαστεί τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Στο πλαίσιο των Δημητρίων θα παρουσιαστεί η performance “The Book Of Blood: Human Writes”. H λέξη Rights (Δικαιώματα) του τίτλου αντικαθίσταται με το ρήμα Writes (Γράφει), ώστε να πολλαπλασιαστούν οι αναφορές και σημασίες της, καθώς η performance διερευνά ζητήματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για την επιτέλεση του έργου βασική και αναγκαία είναι η εθελοντική αιμοδοσία του κοινού. Μία σταγόνα αίματος που χρησιμοποιείται για να μεταγράψει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρώπινων δικαιωμάτων σε ένα βιβλίο που ταξιδεύει με το έργο από τόπο σε τόπο. 

Παράλληλα στον ίδιο χώρο 10 Έλληνες performance artists θα παρουσιάσουν performances με πολιτικό χαρακτήρα, ύστερα από την καθοδήγηση και το εντατικό σεμινάριο των Leibniz Live Art Company (30 Σεπτεμβρίου, 1, 2 Οκτωβρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add