Πεταμένα σαν τα σκουπίδια τα παιδιά της Ελλάδας - Χιλιάδες τσιμπούρια στο στρατόπεδο Αυλώνα. Η διοίκηση της ΣΑΤΘ και του ΚΕΤΘ αδιαφορεί!‏ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015

Πεταμένα σαν τα σκουπίδια τα παιδιά της Ελλάδας - Χιλιάδες τσιμπούρια στο στρατόπεδο Αυλώνα. Η διοίκηση της ΣΑΤΘ και του ΚΕΤΘ αδιαφορεί!‏

Το «Άνθρωποι και ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ είναι μια σκληρή μα και βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων. 
Το «Άνθρωποι και Τσιμπούρια-Κοριοί-Ψύλλοι» είναι η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα των διαψευμένων δεσμεύσεων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας σχετικά με το σεβασμό των δικαιωμάτων των στρατευμένων. 
Απαράδεκτη και επικίνδυνη είναι η κατάσταση στο στρατόπεδο Αυλώνα. 
Είχαμε ακούσει για ψύλλους, είχαμε ακούσει και για κοριούς άλλα όχι αυτό το πράγμα. 
Τα εσωτερικά φυλάκια είναι γεμάτα, οι τοίχοι έχουν χιλιάδες. 
Πριν λίγες βδομάδες ένας στρατιώτης από την Ίλη Αρμάτων κατέληξε στο 401 νοσοκομείο για αφαίρεση κρότωνα (τσιμπουριού) μπροστά στα έκπληκτα μάτια των γιατρών! 
Οι γιατροί δώσανε γραπτή εντολή προς το 4ο επιτελικό γραφείο της ΣΑΤΘ για απεντόμωση, αλλά όπως είδαμε στην υπηρεσία κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. 
Όταν ο φαντάρος έδωσε το χαρτί με την εντολή ο ανθυπίλαρχος Βασ. από την ίλη αρμάτων (που αντικαθιστούσε τον Ίλαρχο που ήταν σε άδεια) επικοινώνησε με το 4ο γραφείο που θεώρησε ότι δεν είναι αρμοδιότητά του και τον προέτρεψε να επικοινωνήσει με τα ιατρεία. 
Τα ιατρεία με τη σειρά τους απάντησαν ότι δεν έχουν αρμοδιότητες για απεντόμωση οπότε και η εντολή έμεινε "στο συρτάρι" μέχρι να γυρίσει ο Ίλαρχος. 
Αλλά ούτε τότε είδαμε να αλλάζει κάτι. Την βδομάδα που μας πέρασε στο φυλάκιο πεδίου βολής παραπονεθήκαμε στους αρχιφύλακες ότι τα τσιμπούρια έχουν φτάσει μέχρι τον θάλαμο που κοιμόμαστε. 
Οι γιατροί προέτρεψαν τον αρχιφύλακα να ρίξει... αεροζόλ για μύγες!!! 
Αυτή ήταν η απεντόμωση. 
Να θυμίσουμε ότι στον ίδιο χώρο, στο πεδίο βολής εκείνες τις μέρες οι νεοσύλλεκτοι ξάπλωναν κάτω για να πραγματοποιήσουν τη βολή με το όπλο τους. 
Είχε περάσει και ο ταξίαρχος από εκεί αλλά μας είπε ο αρχιφύλακας να μην πούμε τίποτα "και θα δούμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε" υπό το φόβο της οργής του ταξίαρχου. 
Το βράδυ όταν πέρασε ο επόπτης στρατοπέδου επίσης δεν έπρεπε να μάθει τίποτα. 
Τι πρέπει να κάνουμε τελικά για να έχουμε ανθρώπινες συνθήκες και όχι συνθήκες αδέσποτων σκυλιών σε βρώμικες πλατείες; 
Τι ΓΕΣ τι λέει για όλα αυτά; 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: