Ο Πούτιν έξαλλος με Τσίπρα...Ποια η Προειδοποίηση του Ρώσου Προέδρου! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015

Ο Πούτιν έξαλλος με Τσίπρα...Ποια η Προειδοποίηση του Ρώσου Προέδρου!

Τέρμα τα ψέματα επιτέλους! Τι τρέχει με Τσίπρα?

Αν έγραφα ένα άρθρο με τίτλο: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ : Αμερικανικός «κοριός» στις διαπραγματεύσεις Τσίπρα – Μέρκελ: Πώς η Ουάσινγκτον έδινε οδηγίες στην Ελλάδα! Αυτό το Αρθρο για πολλούς απο εσάς θα ήταν ενα ωραίο σενάριο μυθιστορήματος! Αλλα οταν το Γραφεί η έγκριτη εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». Τοτε ειναι αλλιως!?

Το απόρρητο τηλεγράφημα που εστάλη από τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον και με το οποίο οι ΗΠΑ παρείχαν καθοδήγηση στον Τσίπρα για τις κινήσεις που έπρεπε να ακολουθήσει απέναντι στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αποκάλυψη ο έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, οπου επισήμανε ότι μεταξύ των κυβερνήσεων Ομπάμα και Τσίπρα υπήρξε κάτι παραπάνω από μια απλή συνεργασία, καθώς ενεπλάκησαν, πέραν του Λευκού Οίκου, υψηλόβαθμα στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και παράγοντες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ολοι αυτοί βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία όχι μόνο με την Αθήνα, αλλά και με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προκειμένου να μην καταρρεύσει η Ελλάδα, να μείνει ζωντανή η Ευρωζώνη και παράλληλα να μην υπάρξει κρίση στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Βερολίνου.

Τα όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα αλλάζουν τα δεδομένα, αφού είναι φανερό πια πως η μεγάλη (ας πουμε και καλα) επιτυχία του τρίτου Μνημονίου δεν ανήκει αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στις ΗΠΑ. Το σενάριο θέλει οτι σύμφωνα με το τηλεγράφημα, στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ένα ακουστικό στο αυτί και οι Αμερικανοί του έλεγαν τι να της λέει!?

Το τηλεφωνημα Πουτιν σε Τσιπρα δεν ηταν μονο για Συγχαρητήρια για την επανεκλογή του!

Σχεδόν ολα τα ελληνικά ΜΜΕ έγραψαν το ακόλουθο παραμυθάκι : Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον Ρώσο πρόεδρο : Οι διμερείς ελληνορωσικές σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και το θέμα των προσφύγων βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα το απόγευμα (25/09) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Πούτιν, που συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την επανεκλογή του. Όπως αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση, οι δύο άνδρες συζήτησαν την προοπτική της περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ζητήματα που αφορούν την επικείμενη σύγκληση της μεικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις κυρίως όσον αφορά το ζήτημα των προσφυγικών ροών. Μεχρι εδώ πολυ ωραια τα έγραψαν τα ΜΜΕ! Ξέχασαν όμως να αναφέρουν την προειδοπόιηση Πούτιν σε Τσίπρα, σε οχι και τοσο φιλικό κλίμα!

Ο Β.Πουτιν είπε ορθά κοφτά στον Τσιπρα : Αλέξη τι γίνεται με τα συμφωνηθέντα Ελλαδας-Ρωσιας όσον αφορά τον αγωγο φυσικου αεριου-που υπέγραψε ο σύντροφος Π.Λαφαζάνης (και εδώ ρίχνει και μπηχτή στον Τσιπρα) που εσύ τον εδιωξες! Ισχύ-η θα εχει την ιδια τυχη με την προηγούμενη συμφωνία( Κ.Καραμανλη…..την κατήργησε ο Γ.Παπανδρεου οταν ανέβηκε στην Πρωθυπουργία 2009) Γνωρίζω οτι στο ταξίδι σου στις ΗΠΑ, θα εχεις διαβουλεύσεις με Αμερικανους Αξιωματουχους, που θα σου θέσουν και το ζήτημα αυτο, με αρκετες πιέσεις!

Α.Τσιπρας: κ Προεδρε, ειναι προς το συμφέρον αυτη η συμφωνία μεταξυ Ελλάδας Ρωσίας, να υλοποιηθεί , και θέλω να πιστέυω οτι δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα,Αλλα, η Ελλαδα ανήκει σε μια συμμαχία (ΝΑΤΟ-ΕΕ) που ολα είναι πιθανά να γίνουν-αν μας ζητησουν μια πιθανή κατάργηση τον ελληνο-ρώσικων συμφωνηθέντων, η Ελλαδα θα πρεπει να συμμορφωθεί στην απόφαση αυτή,βάση τον κανόνων της συμμαχίας!

Β.Πουτιν: Αγαπητε Αλεξη, η Ρωσια οσον αφορα τους αγωγους φυσικου αεριου, εχει πολλές εναλλακτικές λύσεις, και μπορει να παρακάμψει την Ελλάδα στην περιπτωση οπισθοχωρήσεις σας απο τα συμφωνηθέντα,δυστυχώς η Ελλαδα θα ειναι η μεγαλη χαμένη,με απώλεια αρκετών δις! Ομως,μια παρεμπόδιση,και κλείσιμο του Ελληνικου εναέριου χώρου στα πολεμικα αεροσκάφη της Ρωσιας,την ωρα που παμε να ξεμπερδέυουμε μια και καλη με του τζιχαντιστές στην Συρία,αυτο θα ειναι μια πρόκληση, που συνιστά μια οχι και τοσο φιλική στάση της Ελλαδας έναντι της Ρωσίας, με την Ρωσία να απαντά στην πρόκληση αυτη!? Αφήνοντας την κουβεντα αυτη με ενα ερωτηματικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια: