Συνταγή για ένα υπἐροχο σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Αυγούστου 30, 2015

Συνταγή για ένα υπἐροχο σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα.

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο σε ζαχαρούχο γάλα. Κάθε κομμάτι έχει την έκπληξη της κολλώδους καρύδας ανάμεσα στα σκοτεινά στρώματα της σοκολάτας. Το όνειρο κάθε chocoholic που έγινε πραγματικότητα.


Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα του ταψιού
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ψιλοκομμένο
70 γρ. [1/3 φλ. τσαγιού] ζάχαρη άχνη
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
150 γρ. [1 φλ.] αλεύρι
2 κ.σ. κακάο


Για τη γέμιση ινδικής καρύδας:
225 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
1 κουτί [395 ml] ζαχαρούχο γάλα
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα


Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
100 βούτυρο ψιλοκομμένο
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη


Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και αλείφετε με τις 2 κ.σ.βούτυρο τε ένα ταψί διαμέτρου βάσης 16 x 26 εκ. Καλύψτε το με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Για τη βάση: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο πάνω από το σοκολατένιο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το πιέζετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.
Για τη γέμιση καρύδας: Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το τριμμένο ινδοκάρυδο και το αυγό και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Το απλώνετε πάνω από την ήδη ψημένη βάση και ψήνετε για 25 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε το βούτυρο, σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
Στρώνετε τη κρέμα επικάλυψης πάνω από τη κρύα ήδη γέμιση καρύδας και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20 λ. Κόβετε σε 12 κομμάτια και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: