«Ακυρώνει» το Μνημόνιο η Ζωή - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2015

«Ακυρώνει» το Μνημόνιο η Ζωή

Η πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «καταλύουν το Κοινοβούλιο και τη δημοκρατία»  


Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι ο θεσμικός «κατήφορος» τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου από κοινού με το κόμμα Λαφαζάνη να λειτουργούν μια μονοκομματική Βουλή, με μόνο στόχο να κερδίζουν προεκλογικό τηλεοπτικό χρόνο από τη συχνότητα του Καναλιού της Βουλής.

Συγκαλώντας εναλλάξ επιτροπές και Ολομέλεια, η πρόεδρος του Σώματος εξαπολύει συνεχώς βαριές εκφράσεις σε βάρος πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό έως τους συναδέλφους της στη Βουλή.

Χθες έφτασε για πρώτη φορά στο σημείο να χαρακτηρίσει «άκυρο» το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα και να απειλήσει ευθέως «όσους το υπέγραψαν ότι φέρουν ευθύνη».

Επικαλούμενη από τη μία πλευρά τον Κανονισμό της Βουλής για να διορίζει βουλευτές της αρεσκείας της στις επιτροπές που προεδρεύει και από την άλλη παραβιάζοντάς τον, πραγματοποιώντας συνεδριάσεις χωρίς απαρτία, μόνο και μόνο για την προσωπική της προβολή αλλά και του κόμματος με το οποίο φέρεται να είναι υποψήφια στις εκλογές, η κ. Κωνσταντοπούλου προσπαθεί να μονοπωλήσει εδώ και μία εβδομάδα το ενδιαφέρον, με πρωτοφανείς βερμπαλισμούς.

Μεταξύ άλλων, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδεικνύει «ακραία αντισυνταγματική συμπεριφορά» και «αναμειγνύεται σε τηλεφωνήματα με εκπροσώπους των εκβιαστών δανειστών», ότι ο Αλ. Τσίπρας «συμμάχησε με τους δανειστές για να διατηρήσει την πρωθυπουργική καρέκλα» και ότι όλοι μαζί «καταλύουν το Κοινοβούλιο και τη δημοκρατία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι, για να συγκροτήσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να… διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του κεντρικού τραπεζίτη Γ. Στουρνάρα, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την αγνόησε επιδεικτικά, διόρισε ως βουλευτές του… ΣΥΡΙΖΑ τους Ν. Βαλαβάνη, Γ. Βαρουφάκη και Β. Χατζηλάμπρου, οι οποίοι είναι de facto εκτός του κυβερνώντος κόμματος.

Ο στόχος της ήταν από κοινού με τους βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας να προσπαθήσει να συγκροτήσει απαρτία με 5 βουλευτές από το 20μελές όργανο, ώστε να πάρει απόφαση. Αλλωστε ο ίδιος ο κ. Χατζηλάμπρου στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι «είμαι σε πλήρη διάσταση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

Μετά από δύο ώρες… μη συνεδρίασης σε ζωντανή σύνδεση, λόγω μη απαρτίας, αλλά με κανονικές τοποθετήσεις, έγινε διακοπή, ακολούθως συνεκλήθη η Ολομέλεια για να συζητήσει το «πόρισμα» μιας επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, με τον Π. Λαφαζάνη να καταγγέλλει «μνημονιακή δικτατορία στην Ελλάδα» και στη συνέχεια συνεκλήθη εκ νέου η επιτροπή για το θέμα Στουρνάρα, αλλά εις μάτην.

Σημειώνεται ότι με χθεσινή της απόφαση η πρόεδρος αποφάσισε να συνεχιστούν οι εργασίες των μη κοινοβουλευτικών επιτροπών και μετά τη διάλυση της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: