10 πράγματα που σταματούν να σε νοιάζουν μετά τα 30… - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Αυγούστου 30, 2015

10 πράγματα που σταματούν να σε νοιάζουν μετά τα 30…

Όταν είσαι μικρός, ανυπομονείς να… μπεις στη δεκαετία των 20 προκειμένου να απολαύσεις ακόμα περισσότερες ελευθερίες,, στην ακμή της ζωής.
Στην πραγματικότητα, όμως, είναι στα 30 που απολαμβάνεις πλήρως όχι μόνο την ελευθερία σου ως ενήλικας, αλλά και την χαλαρότητα που σου προσφέρει η ολοκληρωμένη πλέον αυτογνωσία σου.
Από τα 30 και μετά, ξέρεις πολύ καλά ποιός είσαι, τι θέλεις και πώς να λες «όχι» χωρίς να αισθάνεσαι καμία ενοχή –αντίθετα, απολαμβάνοντάς το.

Ποια είναι αυτά, λοιπόν, τα οποία σταματούν να σε απασχολούν μετά τα 30;

Οι ζωές των άλλων
Οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί σου έχουν δουλειές, συζούν ή είναι παντρεμένοι, έχουν ή δεν έχουν παιδιά, και τέλος πάντων ο καθένας έχει πλέον πάρει τον δρόμο του. Όπως και εσύ. Και όλοι προχωράτε μπροστά.

Να πας στο πιο trendy μέρος για ποτό ή φαγητό
Διόλου δεν σε απασχολεί πλέον αν αυτό το καινούργιο μπεργκεράδικο της πόλης έχει το πιο αφράτο ψωμάκι ή την καλύτερη onion relish από καταβολής κόσμου. Δεν θα περιμένεις 2 ώρες όρθια για να φας ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!

Να βγεις γενικότερα
Ακούς νεώτερους συναδέλφους στη δουλειά που βγήκαν και τα ήπιαν και ξενύχτησαν το προηγούμενο βράδυ και… χαίρεσαι γι’αυτούς! Εσύ φόρεσες πυτζάμες από τις 20.00, έβαλες για ύπνο το παιδί στις 21.00, έβλεπες την αγαπημένη σου σειρά με τον άντρα σου στον καναπέ μέχρι τις 23.00 και… ήταν σούπερ!

Να κάνεις κάτι «ουάου» στα γενέθλιά σου
Είναι απλά μία ακόμα μέρα του χρόνου και την έχεις ήδη γιορτάσει με πολλούς διαφορετικούς «ουάου» τρόπους στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι πλέον, προτιμάς να… ξεχνάς ότι έχεις γενέθλια.

Να είσαι φίλος με άτομα που δεν συμπαθείς
Στο παρελθόν μπορεί να είχες τους λόγους σου να διατηρείς ορισμένες ανούσιες φιλίες. Ίσως τα άτομα αυτά σε βόλευαν, επειδή π.χ. είχαν αυτοκίνητο. Μετά τα 30, όμως, μειώνεις σημαντικά τους φίλους σου, αποκλειστικά στα άτομα που α) θες πραγματικά να βρίσκονται κοντά σου, β) ζουν σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων από το σπίτι σου και που επίσης θέλεις να βρίσκονται κοντά σου. Και δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα να αποκλείσεις όλους τους άλλους.

Το δράμα
Το δράμα στις σχέσεις, το δράμα στις φιλίες, τα οικογενειακά δράματα, τα δράματα στη δουλειά κ.λ.π. Πλέον ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει πραγματικό ανθρώπινο δράμα, έχεις δει τι γίνεται στον κόσμο έξω από τον δικό σου, και παρόλο που συνεχίζεις να ακούς με ενδιαφέρον τα διάφορα κουτσομπολιά, δεν σπαταλάς την παραμικρή ενέργεια για να ασχοληθείς παραπάνω.

Η μόδα
Δεν είναι ότι δεν σε ενδιαφέρει να ντύνεσαι κομψά, με στιλ και σύμφωνα με την εποχή, αλλά το να ξέρεις γενικώς τι είναι «στη μόδα» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει και να το αγοράσεις. Γιατί έχεις ένα αγαπημένο τζιν που δεν αλλάζεις με τίποτα, όσες μόδες κι αν παρέλθουν, και έχεις καταλάβει ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό και σέξι σε μία γυναίκα από το να νιώθει άνετη με αυτά που φοράει.

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας
Όταν πρωτοβγήκαν τα κινητά, ήθελες να έχεις το καλύτερο. Όταν πρωτοβγήκαν τα iPhone, ήθελες να πάρεις ένα πρώτη. Πλέον είναι πιθανό ότι έχεις απομείνει με αυτό το πρώτο iPhone, του οποίου την οθόνη έχεις αλλάξει 3 φορές και, όσα νέα μοντέλα κι αν έχουν βγει από τότε, εσύ επιμένεις ότι… σαν τη μπαταρία του Nokia, δεν υπάρχει άλλη! (και ποιος να σε κατηγορήσει;)

Το Facebook
Δεν θυμάσαι από πότε έχεις να ποστάρεις κάτι καινούργιο στον «τοίχο» σου και δεν έχεις ιδέα τι είναι επιτέλους αυτό το Candy Crash. Πραγματικά, ποιος έχει χρόνο γι’αυτά;

Τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα
Έχεις αφιερώσει υπερβολικά πολλή φαιά ουσία στο παρελθόν για να σε προβληματίζει μήπως κάτι που είπες ή έκανες ενόχλησε κάποιον, τι πρέπει να φορέσεις στο τάδε πάρτι και αν θα πάρεις τηλέφωνο τον πρώην σου για χρόνια πολλά. Πλέον δεν σε απασχολεί τι σκέφτονται οι άλλοι ούτε όταν δηλώνεις ευθαρσώς ότι συνεχίζεις να λιώνεις με τον Ρουβά, ούτε όταν φοράς φούστα με μισο-αξύριστες γάμπες. Ξέρεις ποια είσαι και πόσα αξίζεις. Τι σημασία έχει τι λένε οι άλλοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: