H Βιταμίνη του Ήλιου γιατί πρέπει να την καταναλώνετε και σε ποιές τροφές την εντοπίζετε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Ιουλίου 04, 2015

H Βιταμίνη του Ήλιου γιατί πρέπει να την καταναλώνετε και σε ποιές τροφές την εντοπίζετε

  Η Βιταμίνη D ή αλλιώς η Βιταμίνη του Ήλιου, κτίζει γερά οστά, μειώνει τις πιθανότητες για διαβήτη και καρκίνο, καρδιοπάθειες και πολλά άλλα. Έτσι, η everydayhealth, σας συστήνει 8 τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D. 

Σολωμός μια φορά τη βδομάδα

Αν και η βιταμίνη D βρίσκεται σε ελάχιστα φαγητά, μπορεί εύκολα να βρεθεί σε λιπαρά ψάρια όπως σολωμό, σαρδέλα και ρέγκα. Ο σολωμός είναι από τα δημοφιλέστερα φαγητά, πλούσιο σε πρωτεΐνες και ωμέγα 3, συνεπώς και είναι ωφέλιμο να τον προσθέσετε στη διατροφή σας μια φορά τη βδομάδα.
Ενισχυμένα Δημητριακά

Όταν βρίσκεστε σε σουπερμάρκετ, κοιτάζετε προσεκτικά τις συσκευασίες δημητριακών προκειμένου να επιλέξετε τα «κρύα» δημητριακά, τα οποία είναι πλούσια με την εν λόγω βιταμίνη.
Μανιτάρια

Καλό θα ήταν όσο μπορείτε να προσθέτετε μανιτάρια στα φαγητά σας εφόσον είναι πραγματικά ωφέλιμα και νόστιμα, χαμηλά σε θερμίδες. Μπορείτε να τα βάλετε σε πιάτα ζυμαρικών, σαλάτες αλλά και σε burgers.
Ομελέτα

Τα αυγά είναι από τις τροφές πλούσιες με βιταμίνη D, γι’ αυτό και η ομελέτα αν και με υψηλή χοληστερόλη, είναι καλό να γίνει μια επιλογή για πρωινό. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, η βιταμίνη προέρχεται από τον κρόκο του αυγού, γι’ αυτό και δεν πρέπει να αφαιρείται.
Τόνος

Μιας και το ψάρι καθίσταται από τις τροφές με την βιταμίνη D, έτσι και ο τόνος. Είναι μια ωραία συνδυαστική επιλογή, φθηνή, και εύκολα μπορεί να αποθηκευτεί. Μπορείτε να τον συνδυάσετε σε ποικίλες τροφές όπως σαλάτα και σάντουιτς. 

Πηγή: everydayhealth.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: